Iš Valdovų rūmų kasdien skambės „Lietuva brangi“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje,

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Valdovų rūmuose, prasidės metus truksianti akcija – čia kasdien bus atliekama kompozicija „Lietuva brangi“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Valdovų rūmuose, prasidės metus truksianti akcija – čia kasdien bus atliekama kompozicija „Lietuva brangi“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-16 08:17, atnaujinta 2017-04-10 00:04

Pagal Maironio žodžius sukurtas kūrinį „Lietuva brangi“, tituluojamą antruoju Lietuvos himnu, kas vakarą iš Valdovų rūmų atliks trimitininkas Mindaugas Lapė ir jo studentai.

Pasak sostinės savivaldybės, kūrinio atlikimo laikas – 19 val. 18 min. – žymi Lietuvos valstybingumo atkūrimo metus: 1918-uosius.

„Kviečiu visus laisvus ir neabejingus savo istorijai vilniečius šio trimitininko grojimu kasdien paminėti artėjantį Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Tegul tai tampa gražia tradicija, apie kurią sužinos ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio miestai ir miesteliai. Simboliška ir tai, kad trimitas skambės iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų. Sąmoningai pradedame šių metų vasario 16-ąją, 19 val. 18 min. ir iki pat 2018 m. vasario 16 d. sostinėje trimituosime laisvę ir valstybingumą“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybė pažymi, jog tam, kad projektas gyvuotų visas 365 dienas, reikės pilietiškai nusiteikusių įmonių ir asmenų paramos. Visi, norintieji ir galintieji prisidėti prie projekto, bus kviečiami paremti iniciatyvos gyvavimą.

Eilėraštis „Lietuva brangi“ pirmą kartą publikuotas 1895 metais Jono Mačiulio-Maironio kūrybos rinkinyje „Pavasario balsai“, o muzikinę aranžuotę jam sukūrė kompozitorius Juozas Naujalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.