Žlugo Šiaulius į pirmalaikius rinkimus stūmusių politikų planas

Šiaulių merui Artūrui Visockui paskutinę akimirką pavyko pristabdyti bepasileidžiantį pirmalaikių rinkimų traukinį. Nuo tiesioginio valdymo iš sostinės pavyko išsigelbėti teisme pasirašius taikos sutartį, kuria į darbą sugrąžintas mero pavaduotojas Domas Griškevičius.

Domas Griškevičius teisme įrodė, kad buvo atleistas neteisėtai, todėl liko viena išeitis – pasirašyti taikos sutartį.<br>G.Šiupario nuotr.
Domas Griškevičius teisme įrodė, kad buvo atleistas neteisėtai, todėl liko viena išeitis – pasirašyti taikos sutartį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 2:03 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 11:05 PM

Į Šiaulių miesto savivaldybę penktadienį grįžtantį D.Griškevičių nudžiugino teismo sprendimas.

Teismas pristabdė grimzdimą gilyn, o miestas išvengs nuostolių. Nebūsiu našta miestiečiams – atsisakysiu teismo paskirtos kompensacijos už priverstines pravaikštas. Nesiekiu pasipelnyti, nes jau esu gavęs 2 mėnesių išeitinę“, – sakė Šiaulių vicemeras.

Socialdemokratas D.Griškevičius buvo atstatydintas pernai gruodžio 19-ąją, o Vietos savivaldos įstatymas įpareigoja per du mėnesius patvirtinti kitą kandidatą.

Atstatydinant vicemerą Savivaldybės teisininkė perspėjo, kad yra labai daug abejonių dėl posėdžio teisėtumo, nes jį sušaukė ne meras, o dauguma pasivadinusi tarybos narių grupė. Tačiau perversmininkams ši teisininkės pastaba įspūdžio nepadarė – buvo atstatydintas ir D.Griškevičius, ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Sukeltos politinės krizės išspręsti nepavyko iki pat šiol – trapią balso persvarą turinti valdančioji dauguma vieną po kito žlugdė posėdžius. Viename posėdyje politikų grupė pabėgo per pertrauką, antrame – demonstratyviai ištraukė balsavimo korteles, kad neliktų kvorumo.

Ledai pajudėjo tik trečiajame posėdyje, kuriame buvo bandoma tvirtinti naują mero pavaduotoją. Mero pasiūlytai „darbietei“ Danguolei Martinkienei pristigo vieno balso. Balsavimas dėl į administracijos direktorių pasiūlyto nepartinio Arno Ilgausko buvo sužlugdytas, nes perversmininkai nėjo pasiimti slapto balsavimo biuletenių ir vėl nesusidarė kvorumas.

Perversmininkai sąmoningai žaidė pirmalaikių rinkimų korta – iki šios savaitės net nebuvo pasiūlę nė vieno savo kandidato. Tik dabar į vicemerus buvo pasiūlytas socialdemokratas Justinas Sartauskas, o administracijos direktoriumi – buvęs parlamentaras „tvarkietis“ Andrius Mazuronis.

Tačiau dabar aistros turėtų atslūgti, nes teismo sprendimas leidžia D.Griškevičių bandyti vėl atstatydinti ne anksčiau kaip po pusmečio.

Į teismą dėl neteisėto atleidimo yra kreipęsis ir E.Bivainis. Tikėtina, kad ir ši byla baigsis taip pat, nes atstatydintasis ieškinyje įvardijo tuos pačius įstatymo pažeidimus.

Politinė sumaištis prasidėjo praėjusį rudenį, kai valdančiąją daugumą paliko trys iš keturių liberalų. Vienas iš perbėgėlių Artūras Kulikauskas neseniai įžiebė naują skandalą – merui atsiuntė garso įrašą, kuriame girdimi apie pinigus ir jų dalybas postringaujantys koalicijos partneriai.

Šiaulių meras A.Visockas mįslingąjį įrašą išsyk perdavė STT pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.