Remigijus Šimašius apie lietuvių keliones į Suvalkus: „Skandalo čia nematau“

Žinių radijo laidoje „Opozicija“ Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas, sostinės meras Remigijus Šimašius pasakojo, kad Vasario 16-ąją dalyvavo gausybėje renginių ir juose sutiko daug gerai nusiteikusių vilniečių.

R.Šimašius teigė nesmerkiantis lietuvių, kurie vyksta apsipirkti į Lenkiją.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Šimašius teigė nesmerkiantis lietuvių, kurie vyksta apsipirkti į Lenkiją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2017, 7:22 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:06 PM

„Gailiuosi, kad nepavyko nueiti į filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ premjerą, nes tuo metu Gedimino prospekte turėjau uždegti atminties laužus“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie Vytauto Landsbergio kalboje išsakytas mintis, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis nepelnytai ujamas, R. Šimašius tikino, kad partijos lyderis pats turi prisiimti atsakomybę už tai, kas vyksta.

„Visa ta istorija su automobiliais ir ponia Kildišiene yra dėl paties R. Karbauskio veiksmų. Einant į rinkimus deklaruotas skaidrumas, o paskui viskas, kas vyko, sukėlė visuomenės nepasitenkinimą, žmonės pasijuto kvailiais“, – kalbėjo R.Šimašius ir patikino, kad nauja Vyriausybė nedirba dar nei 100 dienų, o jos darbo atgarsiai – tik įvairūs siūlymai, kurių ne tiek jau daug.

„Ateiti į valdžią neturint idėjų yra pavojinga“, – kalbėjo liberalų vadovas ir patikino, kad diskusijos turėjo vykti prieš rinkimus, o ne po rinkimų.

Apie tautiečių pamėgtas keliones Vasario 16-ąją į kaimyninę Lenkiją R.Šimašius sakė: „Skandalo čia nematau, norėtųsi, kad Lietuvoje prekės būtų tokiomis kainomis, kad pasinaudodami galimybe ir turėdami laisvo laiko kaimynių šalių gyventojai vyktų apsipirkti pas mus.“

Į klausimą, kaip vertina tai, kad Gabrielius Landsbergis vėl stojo prie Tėvynės sąjungos vairo, R.Šimašius sakė: „Su Gabrieliumi įmanoma dirbti. Jis yra liberalesnių pažiūrų nei kiti kandidatai. Lietuvai reikia daugiau laisvės ir tokių pažiūrų, tad tai – tinkamas žmogus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.