Užgavėnių šventėje Šiauliuose – baisiai gražios Morės rinkimai

Šeštadienio popietę Žaliūkių malūnininko sodyboje Šiauliuose – tradicinė žiemos šventė – Užgavėnės. Šiaulių miesto savivaldybė, Šiaulių kultūros centras ir „Aušros“ muziejus pasirūpino, kad šventėje netrūktų peno dvasiai ir kūnui.

Užgavėnių šventėje Šiauliuose – baisiai gražios Morės rinkimai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Užgavėnių šventėje Šiauliuose – baisiai gražios Morės rinkimai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2017, 7:37 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:31 AM

Bus galima ragauti mielinių, čirvinių, bulvinių ir visokių kitokių blynų, rinkti „Linksmiausią blyninę“, stebėti „Baisiai gražių Morių“ paradą, dūkti su persirengėliais ir stebėti Lašininio ir Kanapinio kovą. Bus galima vaišintis Žaliūkių duonele ir sočiuoju šiupiniu, linksmintis su liaudiškos muzikos kapelija „Sutaras“, kapela „Šelmiai“ ir folkloro ansambliais.

Šiauliečiai kviečiami nepamiršti kaukės, pasipuošti tradiciniais Užgavėnių atributais, kurie padės įsijausti į šventinę nuotaiką. Atėjusiais be kaukės pasirūpins Šiaulių profesinio rengimo centras. Buitinių paslaugų skyriaus mokiniai visiems norintiems kaukes pieš ant veido.

Šiemet pirmą kartą organizuojami „Baisiai gražios Morės“ rinkimai, kuriuose dalyvaus net 15 Morių. Susirinkusieji galės apžiūrėti sodyboje išrikiuotas dalyves ir balsuoti už labiausiai patikusią. Atėjus vakarui bus paskelbta daugiausiai šventės dalyvių simpatijų sulaukusi nugalėtoja.

Senolių išmintis byloja: „Kas blynų per Užgavėnes bus neragavę, tai tas pats kaip dūšią velniui atidavę“. Kad taip nenutiktų, tik Užgavėnių šventei susibūrusios blynų kepėjų komandos vaišins blynais ir varžysis jau ne vienerius metus vykstančiuose linksmiausios blyninės rinkimuose.

„Aušros“ muziejaus gaspadinės pasirūpins pagrindiniu Užgavėnių valgiu – šiupiniu, kurį išvirs pagal senolių receptus – su kiaulės uodega. Žaliūkių malūnininko sodyboje įsikurs Užgavėnių turgelis, tad susirinkusieji galės ne tik pasilinksminti ar sočiai pavalgyti, bet ir nusipirkti lauktuvių.

Kaip ir kasmet, galynėsis Lašininis ir Kanapinis, o vakarop visų linksmybių įkarštyje ateis ilgai lauktas metas, kai su džiaugsmu ir raudomis bus palydėta ant kaitraus laužo ne viena Morė, o visos „Baisiai gražios Morės“ rinkimų dalyvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.