Bronius Bradauskas atgal į Seimą nenori: „Gyvenu labai gerai“

Buvęs parlamentaras, socialdemokratas Bronius Bradauskas atgal į Seimą nenori. Nors iš Europos parlamento pasitraukus Zigmantui Balčyčiui, o šio vietą ten užėmus Gediminui Kirkilui, pagal partijos sąrašą B.Bradauskas galėtų grįžti į Seimą, socialdemokratas atsakė, kad ir dabar gyvena gerai, o darbo parlamente sukeliamas stresas jam – visai nereikalingas.

Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>V.Balkūno nuotr.
Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>V.Balkūno nuotr.
B.Bradauskas sakė nesvarstantis galimybės grįžti į Seimą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
B.Bradauskas sakė nesvarstantis galimybės grįžti į Seimą.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>V.Balkūno nuotr.
Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>V.Balkūno nuotr.
Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>T.Bauro nuotr.
Politikas į Seimą grįžti nenori.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 13, 2017, 1:08 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:12 AM

„Aš labai gerai gyvenu dabar. Va, esu prie ežero, tvarkausi teritoriją, niekas man galvos nekvaršina, nieko neskauda, niekas nepersekioja. Nežinau, kas čia mane paveiks ir kaip, bet šiai dienai į Seimą grįžti nenoriu.

Galiu būti ramus namuose. Juk žmonės žiūrėdami televizorių mato, ar tų žmoną apsikabinęs, ar neapsikabinęs, viską komentuoja, kas čia darosi Lietuvoje“, – kalbėjo buvęs Seimo narys.

Paklaustas ar darbą parlamente palieka praeityje ir ten jau niekada negrįš, B.Bradauskas nenorėjo būti kategoriškas. Jis teigė, kad nors šiandien į Seimą grįžti ir nenori, neatmeta galimybės, kad ateityje nuomonė gali kisti ir jis dar kartą užims vietą Seime.

„Žinote, kaip sako: „Neperšokęs griovio nesakyk „op!“ arba „niekada neišsižadėk ubago lazdos“. Aš dar taip visiškai neišsižadu, gali būti visokių motyvų. Šiandien tokio klausimo tikrai nesvarstau, bet pasakyti tvirtai, kad daugiau niekada, negaliu“, – sakė B.Bradauskas.

Jis neneigė, kad yra dar daug darbų, kuriuos pradėjo būdamas Seimo nariu, tačiau neturėjo galimybės pabaigti po to, kad praėjusių metų spalį vykusių Seimo rinkimų metu nebuvo perrinktas dar vienai kadencijai.

Sukritikavo situaciją ir partnerius

Tiesa, net ir sakydamas, kad kol kas nebenori būti parlamentaru, B.Bradauskas sukritikavo dabartinę situaciją Seime ir koalicijos partnerius.

„Jeigu būtų mano valia, tai aš tikrai daug ką dar siūlyčiau, bet juk vieno šuns balsas į dangų neina. Reikia, kad būtų pritarimas, o dabar šita koalicija, tai ne koalicija, o velniai žino kas. Nepaaiškinami dalykai. Vieni vadovauja, kiti rankas kilnoja, ką čia gali pasakyti.

Ne tai, kad koalicijos partneriai nepatinka, bet situacija nepatinka. Sakykime, „valstiečiai“ žadėjo, kad ministrais negali būti Seimo nariai. O ką dabar padarė? Nieko. Iš tikro nei ministrai, nei premjeras neturėtų būti Seimo nariais, nes jie praktiškai Seimo darbe nedalyvauja“, – kritikos pažėrė B.Bradauskas.

Kol kas neaišku, ar Gediminas Kirkilas sutiks užimti vietą Europos parlamente ir taip atlaisvinti vietą Seime. Tačiau jei taip nutiks ir B.Bradauskas atsisakys užimti jo vietą, tą padaryti galės Marija Aušrinė Pavilionienė, esanti partijos sąraše po B.Bradausko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.