Visvaldas Matijošaitis apie nuotekas į Nemuną: „Juokinga kalbėti apie dideles pasekmes“

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad jam juokingos kalbos apie galimą milžinišką žalą, kurią padarė į Nemuną iš „Kauno vandenų“ valymo įrenginių leistos nevalytos nuotekos.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad jam juokingos kalbos apie galimą milžinišką žalą, kurią padarė į Nemuną iš „Kauno vandenų“ valymo įrenginių leistos nevalytos nuotekos.<br>M. Patašiaus nuotr.
Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad jam juokingos kalbos apie galimą milžinišką žalą, kurią padarė į Nemuną iš „Kauno vandenų“ valymo įrenginių leistos nevalytos nuotekos.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 4:25 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:27 AM

Meras BNS sakė, kad kalba eina apie 15 centimetrų diametro vamzdį, o tai, jo teigimu, yra „juokingas diametras“.

„Man juokinga, nes čia nei taršos sumažinime, nei padidinime 15 centimetrų diametro vamzdis įtakos neturi, palyginus su visu Kauno miestu. Jeigu kas nors bent gyvenime tiesęs kanalizaciją namuose, žino – tai privataus vieno vienbučio namo kanalizacijos vamzdžio diametras. Čia juokinga kalbėti apie globalines taršos pasekmes. Aš inžinierius ne gamtosaugos, mechanikas, bet tiek suvokiu“, – sakė V.Matijošaitis.

Jis stebėjosi, kad teisėsauga nei jo, nei administracijos direktoriaus apie atliekamą tyrimą neinformavo.

„Kiek mes patys sugebėjome, nusipiešėme tokį vaizdą: 2013 metais buvusi ten kažkokia avarija ir jos padariniams spręsti buvo padarytas vamzdis 15 centimetrų diametro, kad galėtų prieiti ir likviduoti tos avarijos padarinius. Tai yra juokingas diametras. Likvidavus buvo užsukta, uždaryta ir visi pamiršo apie tą vamzdį: daugiau avarijų nebuvo, taip ir stovėjo“, – pasakojo meras.

„Matomai atsirado kažkas informuotas apie tokį dalyką ir atsuko bei padarė šou“, – pridūrė jis.

Savivaldybė planuoja dėl šio įvykio savo ruožtu atlikti tyrimą ir išsiaiškinti jo aplinkybes. Meras nebuvo linkęs kalbėti apie „Kauno vandenų“ vadovų atsakomybę, nes tuo metu bendrovei vadovavę žmonės joje nebedirba.

Kauno teisėsauga ketvirtadienį pranešė atliekanti tyrimą dėl į į Nemuną, kaip įtariama, bendrovės „Kauno vandenys“ leistų nevalytų nuotekų.

Aplinkos ministro teigimu, nustatyta, kad leistina azoto koncentracija viršyta apie 40 kartų. Jis sako, kad avarijos mastas prilygsta Vilniuje įvykusiai avarijai, kai trūkus vamzdžiui į Nerį buvo leidžiamos nuotekos, o avarijos žala įvertinta 450 tūkst. eurų.

„Mes pagrįstai manome, kad buvo veikiama ilgą laiką, kad tai buvo atliekama sistemiškai, kad buvo padaryta didelė žala gamtai. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų“, – ketvirtadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Tyrimą dėl padarytos žalos gamtai prokurorai pradėjo praėjusią savaitę, gavę informacijos iš Aplinkos ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.