Privataus vaikų darželio reklamos suviliota vilnietė nustėro pamačiusi tikrąją kainą

Vilnietė Gabrielė jaučiasi apgauta. Moteris, maniusi, kad be didelių problemų pavyks dukrą užregistruoti į privatų vaikų darželį ir vaikas jau greitai galės jį pradėti lankyti, susidūrė su netikėta problema – kaina, kuri buvo žadėta, staiga pakilo.

Moteriai nuvykus pasikalbėti su darželio vadovais ir priminus, kad jų skrajutėje nurodytos kainos ir nuolaidos buvo visai kitokios, nei nurodyta sutartyje, jai buvo pasiūlyta išeitis.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Moteriai nuvykus pasikalbėti su darželio vadovais ir priminus, kad jų skrajutėje nurodytos kainos ir nuolaidos buvo visai kitokios, nei nurodyta sutartyje, jai buvo pasiūlyta išeitis.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 5:10 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:12 AM

Nurodyta kaina gerokai išaugo

Gabrielė pasakojo vasario pabaigoje savo pašto dėžutėje radusi reklaminę skrajutę, kuria privatus vaikų darželis „Mūsų pėdutės“ kvietė vaikus užregistruoti jų darželyje. Skrajutėje buvo nurodyta, kad stojantiems kovo mėnesį bus taikomos papildomos nuolaidos stojimo mokesčiui, o vaiko ugdymo kaina mėnesiui bus 150 eurų.

„Man ši kaina tiko. Aš jiems paskambinau pasitikslinti ir jie patvirtino, kad nurodyta kaina yra teisinga. Susitarėme susitikti. Susitikome ir sutarėme, kad kai jau surinksime dokumentus, kovo viduryje ar balandžio pradžioje pradėsime lankyti, tikslios dienos nebuvome sutarę“, – pasakojo Gabrielė.

Tačiau jos dukra lankyti darželio taip ir nepradėjo, nes nuvykus pasirašyti dokumentų su darželiu, sutartyje, pasak Gabrielės, buvo nurodytos visai kitokios kainos. Pagal tai, kas buvo nurodyta sutartyje, stojimo į darželį mokestis buvo 149 eurai ir jam nuolaida nebuvo taikoma, o ugdymo mokestis kas mėnesį – 200 eurų, tai yra 50 eurų didesnis, nei buvo nurodyta lankstinuke ir patvirtinta Gabrielei.

„Kai aš jiems pasakiau, kad apie kainas buvo kalbėta visiškai kitaip ir kad jie žadėjo nuolaidas stojantiems kovą, man buvo pasakyta, kad tokios kainos jie nebeturi, tiksliau, kad jau nebėra vietų tokia kaina, ir jeigu norime lankyti, turime mokėti visą kainą.

Tame lankstinuke nieko nebuvo parašyta, kad vietų skaičius ribotas, net panašaus sakinio nėra“, – sakė vilnietė.

Pasiūlyta išeitis netenkino

Moteriai nuvykus pasikalbėti su darželio vadovais ir priminus, kad jų skrajutėje nurodytos kainos ir nuolaidos buvo visai kitokios, nei rašoma sutartyje, jai buvo pasiūlyta išeitis. Tiesa, ji Gabrielei pasirodė kiek absurdiška.

„Kai nuvykau, jie pasakė, kad kadangi mes minėjome, jog vaikas galbūt darželio nelankys penktadieniais, jie gali pritaikyti stojimo mokesčiui 50 proc. nuolaidą. Stojimo mokestis – 149 eurai, tad pritaikius nuolaidą būtų apie 79 eurus.

Lankstinuke buvo parašyta, kad nuolaidos taikomos stojantiems kovą, o ugdymo kaina – 150 eurų. Tai jie patvirtino ir kai jiems paskambinau. O dabar sako, kad jei nelankysime penktadieniais, tada pritaikys nuolaidą stojimo mokesčiui“, – kalbėjo dukrą į darželį norėjusi užregistruoti Gabrielė.

Ji teigė, kad darželis kitaip situacijos nebandė spręsti, tik pasiteisino, kad nebeturi vietų nurodyta kaina, ir pasiūlė nutraukti sutartį. Negavusi vietos šiame darželyje Gabrielės dukra kol kas nelanko jokio kito, o mama bando ieškoti tinkamo varianto.

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su darželiu „Mūsų pėdutės“, tačiau jų atstovė situaciją komentuoti atsisakė dėl to, kad, kaip teigė, įstaiga šiuo metu bendrauja su Konkurencijos taryba.

Liepė situaciją paaiškinti

Konkurencijos tarybos Komunikacijos skyriaus specialistai informavo, kad kovo 22-ąją buvo gautas skundas dėl šio darželio lankstinuko-skrajutės. Norėdami tinkamai įvertinti skunde nurodytas aplinkybes ir surinkti situacijai įvertinti būtiną informaciją, kovo 23-iąją Konkurencijos tarybos specialistai išsiuntė paklausimą įstaigai prašydami paaiškinti situaciją. Darželis atsakymą turėtų pateikti iki balandžio 3-iosios.

„Atkreipiame dėmesį, kad, įtarusi, jog skleidžiama reklama galbūt klaidinanti, ir siekdama, kad kuo operatyviau būtų pašalintas galimas pažeidimas, taip pat įvertinusi reklamos sklaidos mastą, trukmę ir kitas aplinkybes, Konkurencijos taryba turi teisę įspėti reklamos davėją apie galimą vartotojų klaidinimą, taip pat pasiūlyti nutraukti galimai klaidinančios reklamos skleidimą arba siūlyti reklamą pakeisti taip, kad ji neklaidintų vartotojų.

Be to, Konkurencijos tarybos specialistai turi teisę pradėti tyrimą. Tyrimo metu nustačius pažeidimą, už klaidinančios reklamos skleidimą reklamos davėjui skiriama bauda nuo 289 iki 8688 eurų, o tais atvejais, kai nustatyti reikalavimai pažeidžiami pakartotinai per vienus metus nuo baudos paskyrimo, gali būti skiriama iki 34 754 eurų bauda.

Tačiau norėtume atkreipti dėmesį, kad ne kiekvienas pranešimas apie galimą pažeidimą tampa tyrimu“, – teigė Konkurencijos tarybos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.