Vilkaviškio gimnazistui – gyvenimo pamoka

Vilkaviškietis gimnazistas, buitines atliekas išvertęs pakelėje, ko gero, gavo įsimintiną gyvenimo pamoką. Ją aplinkosaugininkai įvertino 75 eurais.

Vilkaviškio agentūros vedėjas V.Bakas pagal išmestus kvitus surado teršėją, kuris pakelėje išvertė šias šiukšles.<br>E.Mičiulienės nuotr.
Vilkaviškio agentūros vedėjas V.Bakas pagal išmestus kvitus surado teršėją, kuris pakelėje išvertė šias šiukšles.<br>E.Mičiulienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

2017-03-29 07:23, atnaujinta 2017-04-06 23:57

Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Vilkaviškio agentūros aplinkosaugininkai prieš kurį laiką gavo pranešimą apie pakelėje netoli Stirniškių miško dviejose vietose išverstas šiukšles.

Buvo akivaizdžiai matyti, jog visos atliekos iš to paties privataus sandėlio. Teršėją nustatyti padėjo užrašai ant senų sąsiuvinių bei kvitų. Ant pastarųjų buvo namų adresas.

Aplinkosaugininkai nuvyko pas pensininkę, kurios sodyba yra netoli nuo išmestų šiukšlių.

Iš pradžių moteris gynėsi – ji tikino, jog nieko nežino apie išmestas atliekas, bet vėliau prisipažino – jos sandėlį tvarkė anūkė su bičiuliu gimnazistu, kuris turi automobilį.

Jaunuolis gerokai sutriko, kai buvo iškviestas į agentūrą.

„Jis išsigandęs atsiprašinėjo, žadėjo viską sutvarkyti ir labiausiai bijojo, kad nesužinotų jo tėvai. Vaikinas pas mus atėjo jau išstudijavęs Administracinių nusižengimų kodeksą, todėl žinojo, kokios baudos tikėtis.

Jos skiriamos pagal išmestų šiukšlių kiekį, ne nuo asmens pajamų. Baudos gali būti nuo 150 iki 300 eurų. Gimnazistui, kuris įkliuvo pirmą kartą, skyrėme 75 eurų baudą.

Numanau, jog jam pinigų davė draugės močiutė, kad nereikėtų prašyti iš tėvų. Vaikinas nuoširdžiai apgailestavo dėl tokio savo poelgio. Manau, jog tai jam bus gera pamoka“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ Vilkaviškio agentūros vedėjas Vitas Bakas.

Po trijų valandų, kai gimnazistui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, specialiai nuvažiavo pasižiūrėti, ar teršėjas laikosi pažado, ir tose vietose šiukšlių neberado.

Jas jaunuolis buvo surinkęs, surūšiavęs ir nuvežęs į atliekų surinkimo aikštelę. Atliekos buvo priimtos nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.