Socialdemokratai renka partijos pirmininką

Valdančioji Lietuvos

Pagrindiniai kandidatai laimėti partijos pirmininko rinkimus – G.Paluckas (nuotr. kairėje) ir M.Sinkevičius.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Pagrindiniai kandidatai laimėti partijos pirmininko rinkimus – G.Paluckas (nuotr. kairėje) ir M.Sinkevičius.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 7:40 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 8:34 PM

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas mano, kad tikėtinas antrasis rinkimų turas.

„Manau, kad bus ir antrasis turas. Galbūt yra du labiau ryškūs kandidatai, apie kuriuos daugiau kalba partijos skyriuose: ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, bet ir Andrius Palionis, ir Artūras Skardžius, ir Mantas Varaška turi savo šalininkų ir gaus tam tikrą balsų skaičių“, – trečiadienį naujienų agentūrai ELTA sakė A. Sysas, pridūręs, kad rinkimams įvykti būtinas bent 7 tūkstančių partiečių dalyvavimas.

Pasak A. Syso, tiesioginių partijos pirmininko rinkimų idėja subrendusi jau seniai.

„Berods, prieš 4-5 metus mes tą nuostatą įsirašėme į Statutą, deja, ja nesinaudojome. Bet po pralaimėjimo pastaruosiuose Seimo rinkimuose akivaizdžiai pamatėme, kad ir dalis mūsų partijos bičiulių, kurie negali aktyviai dalyvauti priimant sprendimus, lieka lyg ir atstumti. Manau, kad renkant pirmininką ir priimant kitus rimtesnius sprendimus reikia daryti visuotinį balsavimą“, – kalbėjo A. Sysas.

Ketvirtadienį prasidėjęs balsavimas baigsis šeštadienį, balandžio 8 d. Tos pačios dienos vakarą turėtų būti paskelbti ir rinkimų rezultatai.

Antrasis turas, jeigu jo prireiktų, būtų rengiamas balandžio 28-29 d., rezultatų paskelbimas numatytas gegužės 2 d., o per LSDP suvažiavimą gegužės 6 d. išrinktasis partijos pirmininkas oficialiai turi pradėti savo darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.