Teismas dėl J.Miliaus atleidimo nusprendė kreiptis į Konstitucinį Teismą

J.Milius savo kaltę kategoriškai neigia. 

J.Milius bylinėjasi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Milius bylinėjasi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė (BNS)

Apr 20, 2017, 7:56 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 10:42 PM

„Teismas, išnagrinėjęs bylą, suabejojo Lietuvos Respublikos Vyriausybės tiek protokoliniu sprendimu, tiek nutarimu atleisti J.Milių iš tarnybos ir kreipėsi į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą, kad jis išaiškintų, ar minėti ginčijami Vyriausybės sprendimai neprieštarauja tiek Lietuvos Vyriausybės įstatymui, tiek Lietuvos Respublikos Konstitucijai“, – žurnalistams sakė teisėjas Arūnas Kaminskas. 

Teismui kilo abejonių dėl to, kad sprendimas dėl atleidimo priimtas „nesant Vyriausybės posėdyje visų Vyriausybės narių daugumos priimto ir oficialiai paskelbto nutarimo dėl nepritarimo Vyriausybės įstaigos vadovo veiklos ataskaitai“, rašoma pranešime spaudai. 

Teismo sprendimas kreiptis į Konstitucinį Teismą yra neskundžiamas. Kol savo išaiškinimo nepateiks Konstitucinis Teismas, J.Miliaus byla nebus nagrinėjama, ji bus laikinai sustabdyta. Kreiptis į Konstitucinį Teismą buvo prašęs pats J.Milius. 

„Tam tikrus klausimus spendžia Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas, kiek tai susiję su Vyriausybės priimtais sprendimais. Todėl teismas šitoje situacijoje nusprendė, kad  teisingiausia būtų gauti išaiškinimą iš Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo“, – paaiškino teisėjas A.Kaminskas. Jis mano, kad jo sprendimas šioje situacijoje yra „tikslingiausias ir teisingiausias“. Teisėjas nedetalizavo, kuo konkrečiai suabejojo nagrinėdamas bylą. 

Nei J.Milius, nei Vyriausybės atstovas į sprendimo paskelbimą ketvirtadienį Vilniaus apygardos administraciniame teisme neatvyko. 

J.Miliaus advokatas Paulius Čelkis telefonu BNS sakė, kad teismas priėmė „logišką ir teisingą“ sprendimą. 

„Mes jau skunde buvom nurodę prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą, taip pat ir posėdžio metu buvom išreiškę prašymą kreiptis, palaikėme šį prašymą, ir teismas kreipėsi. Mes manome, kad tai – natūralus sprendimas, tokia yra situacija keista“, – BNS sakė advokatas P.Čelkis. 

Jis nevertino galimo bylos užsitęsimo laukiant išaiškinimo, nes jis su klientu siekia teisingo ir greitesnio bylos išnagrinėjimo. 

„Kiek užtruks, tiek užtruks, ne man vertinti. Deja, šitoje situacijoje, manome, be Konstitucinio Teismo neįmanoma išspręsti. Vis dėl to kilę daug klausimų dėl Vyriausybės priimtų sprendimų, aktų. Šiais klausimais gali pasisakyti tik Konstitucinis Teismas“, – teigė advokatas.   

Vyriausybė J.Milių atleido pernai spalio pradžioje. Vyriausybės atstovai teigia, kad atleidimo pagrindas buvo nepritarimas veiklos ataskaitai. J.Milius teigia, kad ataskaita Vyriausybėje net nebuvo svarstyta, o atleidimą lėmė politiniai motyvai. 

Teismas byloje liudytojais apklausė buvusį vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską ir buvusią žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę. 

„Aš tam juos ir pasikviečiau, kad objektyviai ir visapusiškai išsiaškinti visas bylos aplinkybes“ , – sakė teisėjas A.Kaminskas. 

Teisėsauga J.Miliui yra pareiškusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. P.Gražulis apklaustas specialiuoju liudytoju. 

J.Milius savo kaltę kategoriškai neigia. 

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Žemės ūkio ministerijos siūlymui skirti naująjį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą. Juo ketveriems metams paskirtas žemės ūkio viceministras Darius Remeika. Jis naujas pareigas pradės eiti nuo balandžio 27 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.