Kauniečių poros turtas sukėlė įtarimų: pirko namą, akcijas ir BMW visureigius

Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu praturtėjimu kaltinami sutuoktiniai Aidas Rinkevičius ir Elena Jevdokimova.

Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu praturtėjimu kaltinami sutuoktiniai Aidas Rinkevičius ir Elena Jevdokimova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu praturtėjimu kaltinami sutuoktiniai Aidas Rinkevičius ir Elena Jevdokimova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys „(Lietuvos rytas“)

2017-04-23 11:02, atnaujinta 2017-04-25 22:45

Krovinių gabenimo bendrovėje dirbanti kauniečių pora negalėjo teisėsaugai pagrįsti, iš kokių pajamų įgijo turtą, kurio vertė – daugiau kaip 230 000 eurų.

Komercijos direktoriumi dirbantis 41 metų A.Rinkevičius ir vadybininko pareigas einanti jo žmona pareigūnams užkliuvo dėl Kaune, Saulėgrąžų gatvėje, esančio žemės sklypo su nuosavu namu, garažo Europos prospekte, bendrovės akcijų, trijų prabangių visureigių – BMW X6, BMW X5, „Mercedes-Benz GL 350 BlueTEC“, motociklo BMW ir priekabos.

Negavę dokumentų, įrodančių teisėtas pajamas, pareigūnai iškėlė sutuoktiniams baudžiamąją bylą. A.Rinkevičiaus ir jo 37 metų žmonos atlyginimai buvo per maži, kad jie galėtų įsigyti tokios didelės vertės turtą.

Jiems gresia bauda, areštas iki 90 parų arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Brangiausias iš teisėsaugą sudominusių šeimos objektų – nekilnojamasis turtas Saulėgrąžų gatvėje, kurio vertė viršija 100 tūkst. eurų.

Kauno apylinkės teisme praėjusią savaitę paskelbta pertrauka, vėliau bylos svarstymas bus tęsiamas.

Lietuvoje dėl neteisėto praturtėjimo nuteistus žmones galima suskaičiuoti pirštais – įtariamuosius dažnai gelbėja paskolos rašteliai, neretai surašyti atgaline data, kiti tariami įrodymai.

Teismui vėl nepavyko atversti bylos

Vilniaus apygardos teismui vakar nepavyko antrą kartą pradėti nagrinėti dėl neteisėto praturtėjimo išteisinto buvusio advokato Juzefo Kozubovskio baudžiamosios bylos.

Teismo posėdyje antradienį nepasirodė pats J.Kozubovskis ir vienas jo advokatų.

Skundą šioje byloje yra padavusi prokuratūra, ji siekia, kad buvęs advokatas būtų pripažintas kaltu. Kadangi apeliacinis skundas sunkina J.Kozubovskio padėtį, bylos jam nedalyvaujant nagrinėti negalima.

Byla dėl neteisėto praturtėjimo Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama antrą kartą. Šią bylą Aukščiausiasis teismas sausį nusprendė grąžinti nagrinėti iš naujo, nes įžvelgė Vilniaus apygardos teismo šališkumą, kai teisėja pasakė, kad prokuratūros skundas nevertas dėmesio.

Aukščiausiasis teismas nutarė, kad Vilniaus apygardos teismas padarė Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų. Tiesa, vienas teisėjas išdėstė atskirąją nuomonę, manydamas, kad šie pažeidimai nėra esminiai ir prokuroro skundas turėtų būti atmestas.

Pernai birželio 8 dieną Vilniaus apygardos teismas paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį buvusiam advokatui J.Kozubovskiui, jis kaltintas neteisėtu praturtėjimu. Generalinės prokuratūros apeliacinis skundas buvo atmestas.

Prokuratūra siekė, kad jis būtų pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo, jam būtų skirta 11,4 tūkst. eurų bauda ir konfiskuota 10 mln. eurų vertės turto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.