„Baltosios pirštinės“: rinkimuose kartojosi įsisenėję smulkūs pažeidimai

Jonavos ir Šakių rajonų merų

Dažniausiai „Baltųjų pirštinių“ stebėtojai ir atsakingi piliečiai pranešė apie tuos pačius įsisenėjusius rinkimų nusižengimus.<br>M. Patašiaus nuotr.
Dažniausiai „Baltųjų pirštinių“ stebėtojai ir atsakingi piliečiai pranešė apie tuos pačius įsisenėjusius rinkimų nusižengimus.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 8:43 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 12:49 AM

„Džiaugiamės ramiai ir tvarkingai praėjusia rinkimų savaite, o pozityviausiai vertiname tai, kad apie grubius rinkimų pažeidimus, kaip balsų pirkimas, nebuvo girdėta informacijos net gandų lygiu“, – dalinasi įžvalgomis „Baltųjų pirštinių“ vadovė Marija Šaraitė.

Dažniausiai „Baltųjų pirštinių“ stebėtojai ir atsakingi piliečiai pranešė apie tuos pačius įsisenėjusius rinkimų nusižengimus: neantspauduotas balsadėžes, apylinkes, kuriose komisijų nariai neprašydavo rinkėjų asmens tapatybės dokumentų, atvejus, kai keli rinkėjai įleidžiami į balsavimo kabiną, balsavimo patalpų netinkamas įrengimas ir nepritaikymas neįgaliesiems.

Kaip ir kitų rinkimų metu, didelę dalį pranešimų sudaro agitacijos pažeidimai. „Baltosios pirštinės“ gavo informacijos apie skleidžiamą politinę reklamą agitacijos draudimo laikotarpiu – skydeliai internetiniuose portaluose, pranešimai socialiniuose tinkluose, viešose vietose palikti politinės reklamos stendai, kurie nėra stacionarūs ir turėjo būti patraukti.

„Baltųjų pirštinių“ atstovai per visą rinkimų laikotarpį palaikė ryšius ir keitėsi informacija su Vyriausiosios rinkimų komisijos bei policijos atstovais, o rinkimų metu gautą ir pasitvirtinusią informaciją apie galimus pažeidimus pagal kompetenciją perdavė nagrinėti rinkimų komisijoms arba policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.