Kęstutis Pūkas nerimsta: kaltina Seimą pažeidžiant jo teises

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas parlamentaras Kęstutis Pūkas tikina nepasiduosiantis ir specialią komisiją skundžia Seimo pirmininkui.

Kęstutis Pūkas skųs Seimo specialiosios komisijos darbą.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Pūkas skųs Seimo specialiosios komisijos darbą.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 9:14 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 9:24 AM

Komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė jau anksčiau teigė susidūrusi su „beprecedenčiu elgesiu“. Anot jos, tai pirmas kartas, kai asmuo, kuriam taikoma apkalta, per apklausą atsisakė pasirašyti apklausiamo asmens protokolą. Jo gynėjai pareiškė, esą jis netinkamai parengtas. Tai tik vienas iš daugelio epizodų, iliustruojančių kaip ilgai ir sunkiai tiriamas šis didelio visuomenės dėmesio sulaukęs skandalas.

 

Politikas taip pat teigė, kad neketina sėdėti rankų sudėjęs ir specialiosios komisijos darbą skųs: „Matydamas ir vertindamas, kaip Seimo specialioji tyrimo komisija sistemingai ir sąmoningai pažeidžia teisinius imperatyvus, nustatytus Seimo statuto 233 str. 3 ir 4 dalyse ir kylančius, inter alia, iš Konstitucijos 28, 29 ir 31 str. 1 dalies, kreipiausi į Seimo Pirmininką ir Seimo valdybą, kad Seimas, kuris yra pagrindinė Lietuvos Respublikos valdžia, leidžianti įstatymus, pati jų laikytųsi ir gerbtų kiekvieno žmogaus teises.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.