ŠMM siūlys atleisti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovę, kai ši grįš po ligos

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skelbia, kad siūlys atleisti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPC) direktorę Laimutę Anužienę, kai ši grįš į darbą po ligos.

L.Anužienę bus siūloma atleisti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
L.Anužienę bus siūloma atleisti.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 6:40 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 6:41 PM

Žiniasklaidoje pasirodžius naujiems pranešimams apie L.Anužienę, ministerija pirmadienį paskelbė, kad „ŠMM laikosi griežtos pozicijos dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorės atleidimo“, neketina atsitraukti ir lieka prie sprendimo inicijuoti jos atleidimą.

Pasak ministerijos pranešimo, direktorės nedarbingumo laikotarpis pratęstas iki birželio 16 dienos. Iš jos bus reikalaujama paaiškinimo dėl audito metu nustatytų pažeidimų ir spaudoje pasirodžiusių pranešimų. Paaiškinimą L.Anužienė privalės pateikti per 3 dienas nuo nedarbingumo pabaigos. Grįžus direktorei, per 14 dienų įvyks dalininkų susirinkimas, jis nagrinės klausimą dėl direktorės atleidimo.

I.Šalnaitis prarado darbą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, žiniasklaidą informavęs apie galimą korupciją savo darbovietėje. Interviu naujienų portalui 15min.lt vyras pasakojo, jog buvo priverstas išeiti iš darbo neatlaikęs psichologinio spaudimo bei gavęs formaliu pagrindu jį nuo pareigų nušalinti tapusia tarnybinę nuobaudą, nes esą laiku neatsakė į žurnalisto klausimą.

ŠMM pranešime pažymi, kad ji, kaip Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkė, inicijavo kelis dalininkų susirinkimus dėl L.Anužienės pažeidimų, bet direktorė juose nedalyvavo, nes turėjo nedarbingumo pažymą.

Kaip skelbė ŠMM, Kaune įsikūrusio KMPMC direktorė L.Anužienė sudarė autorinių sutarčių pati su savimi ir papildomai išsimokėjo nemažą sumą. Papildomų išmokų gavo ir įstaigoje dirbantys jos šeimos nariai. Tai paaiškėjo ŠMM atlikus auditą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“