Kaunas planuoja įspūdingai pasipuošti šviesomis

Kauno savivaldybė ieško, kas sukurtų meninį apšvietimą išskirtiniams miesto objektams: paskelbtas viešojo pirkimo konkursas organizuoti šviesų festivalį. Jis mieste planuojamas nuo rugsėjo iki gruodžio. 

Kaunas ieško išskirtinį apšvietimą sukursiančių menininkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunas ieško išskirtinį apšvietimą sukursiančių menininkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-18 19:02, atnaujinta 2017-06-18 19:03

Savivaldybė nurodo, kad dalyviai turi pasiūlyti „originalią meninio apšvietimo projekto programą, kurioje Kauno architektūrinis paveldas išryškinamas pasitelkiant šiuolaikines medžiagas, priemones bei technologijas“. 

Per planuojamą laikotarpį laimėtojas įsipareigotų apšviesti ne mažiau kaip šešis objektus Kaune ir sukurti bendrą jų apšvietimo idėjas vienijančią tematiką. 

Pagal savivaldybės planą, pirmas „įsižiebtų“ pėsčiųjų tiltas į Nemuno salą: vieną rugsėjo savaitgalį apšviestas galėtų būti arba jis, arba kitas pasirinktas gerai matomas objektas. Du savaitgalius lapkričio mėnesį norima apšviesti Kauno pilį, Švento arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią, miestiečių žinomą kaip Soboras, bei dar vieną pasirinktą objektą. 

Visą kalėdinį laikotarpį apšviestas būtų Kauno valstybinis muzikinis teatras. Taip pat numatyta galimybė ne mažiau kaip vieną pastatą apšviesti solidarizuojantis su kitomis šalimis šventės ar nelaimės atveju. 

Šviesos festivalis „Spalvotas Kaunas“ yra vykęs ir ankstesniais metais. Kaip skelbė savivaldybė, šviesų festivalio organizatoriai siekia kasmet apšviesti nors po keletą pastatų, šitaip pristatant juos plačiajai visuomenei iki 2022 metų, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine. Šių organizatorių festivalis ankstesniais metais buvo paremtas iš programos „Iniciatyvos Kaunui“ lėšų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.