Seimui teikiama pataisa, kad ES ir Lietuvos piliečių teisės šalyje būtų vienodos

Seimui antradienį planuojama pateikti projektą, kuriuo Lygių galimybių įstatyme būtų įtvirtinamas draudimas diskriminuoti dėl pilietybės. 

Priėmus pataisas, būtų draudžiama diskriminacija dėl pilietybės. <br>D.Umbraso nuotr.
Priėmus pataisas, būtų draudžiama diskriminacija dėl pilietybės. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-20 06:43, atnaujinta 2017-06-20 06:44

Šią pataisą Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teikia įgyvendindama direktyvą, kuria siekiama užtikrinti, kad Europos Sąjungos piliečiai, besinaudojantys laisvo darbuotojų judėjimo teisėmis, ir jų šeimos nariai nebūtų diskriminuojami dėl pilietybės. 

Ši direktyva taip pat taikoma Europos ekonominės erdvės valstybių piliečiams ir jų šeimos nariams. Kaip nurodo ministerija projekto aiškinamajame rašte, ši direktyva jau prieš metus turėjo būti perkelta į nacionalinę teisę. 

Pagal ją, Europos Sąjungos valstybių narių ir Europos ekonominės erdvės valstybių piliečiams bei jų šeimos nariams turi būti sudarytos tokios pat sąlygos naudotis socialinėmis ir mokesčių lengvatomis kaip ir Lietuvos piliečiams. 

Šiuo metu įstatymai draudžia diskriminaciją lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos pagrindu. Priėmus pataisas būtų įrašytas dar vienas pagrindas – pilietybės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.