Liko du parlamentarai, neužpildę anketų susipažinti su slapta informacija

Šiuo metu yra likę du parlamentarai, kurie neįvykdė pareigos užpildyti anketas gauti leidimą dirbti su slapta informacija, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo pirmininkas V.Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas V.Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Sysas nenori būti sekamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Sysas nenori būti sekamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 9:00 AM

„Dabar yra likę dar du“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

Anot jo, šių Seimo narių pavardės neskelbtinos.

„Vienas Seimo narys pagal kvotas netenka posto ir jam nebėra prasmės kreiptis, o kitas Seimo narys kaip daug metų nesikreipė, taip ir šį kartą nesikreipia“, – tvirtino V.Pranckietis.

„Aš manau, kad gerbiamas Seimo pirmininkas viršija savo įgaliojimus, nes nei Konstitucijoje, nei Seimo statute nėra to parašyta. Aš 20 metų Seime, jau 21-eri, nė karto neprašiau ir nematau reikalo prašyti. Aš buvau net Seimo pirmininko pavaduotojas ketverius metus, niekados nesusidūriau su problema, kuri trukdytų man dirbti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė A.Sysas.

„Aš tikrai nesiruošius kreiptis, nes tikrai nepasirašinėsiu prašymo, kad mane sektų, mano šeimos narius sektų, rinktų informaciją apie mane ir mano šeimos narius“, – teigė jis.

„Jis turi teisę turėti savo nuomonę“, – situaciją komentavo V.Pranckietis.

Seimui vadovauti pradėjęs V.Pranckietis papildė sąrašą parlamentarų, kurie privalo turėti leidimus dirbti su slapta informacija. Į jį šalia Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių bei kitų jis įtraukė ir visų Seimo komitetų pirmininkus, jų pavaduotojus, komisijų pirmininkus. Valstybės saugumo departamento direktoriaus Dariaus Jauniškio duomenimis, birželio pradžioje leidimus dirbti su slapta informacija turėjo per 60 parlamentarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.