Pinigus – sau į kišenę, o atliekas – į mišką

Gamtą mylinčią vilnietę pribloškė miško parko vietoje išpiltos statybinės atliekos. Bet paaiškėjo, kad statytojai – ne niekdariai, o galbūt apgavystės auka.

Ant pakuočių – „Baltria“ pavadinimas, tačiau ši įmonė tikina esanti niekuo dėta.
Ant pakuočių – „Baltria“ pavadinimas, tačiau ši įmonė tikina esanti niekuo dėta.
Ant pakuočių – „Baltria“ pavadinimas, tačiau ši įmonė tikina esanti niekuo dėta.<br>R.Daugėlienės nuotr.
Ant pakuočių – „Baltria“ pavadinimas, tačiau ši įmonė tikina esanti niekuo dėta.<br>R.Daugėlienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras JANČYS LR korespondentas

Jun 26, 2017, 1:09 PM

Vilnietė Remigija Daugėlienė mėgsta pasivaikščioti viename gražiausių Vilniaus miesto teritorijai priklausančių žaliųjų plotų – Aukštagirio miške.

Jis driekiasi Dvarčionių apylinkėse.

Tačiau neseniai vaikščiodama po mišką moteris patyrė šoką. Vaizdingoje vietoje tarp Plytinės gatvės ir Nemenčinės plento dryksojo krūva šiukšlių.

Atidžiau apžiūrėjusi vilnietė pamatė, jog tai daugiausia – statybinės atliekos.

Nors aplink jau mėtėsi ir maišai su buitinėmis šiukšlėmis. Teršėjai greitai užuodžia nelegalių sąvartynų užuomazgas.

R.Daugėlienė tarp atliekų pamatė išmestus dokumentus, nurodančius galimą šiukšlintoją. Tarp statybinių atliekų bolavo bendrovės „Baltria“ pasirašyti namo Vilniaus Arklių gatvėje remonto projektai.

Atrodė, pažeidėjas aiškus – statybininkai, taupydami pinigus, visą šlamą išmetė į mišką. Bet paaiškėjo, kad viskas gerokai sudėtingiau.

Bendrovės „Baltria“ vykdomoji direktorė Daiva Narbutienė prisipažino, kad namo Arklių gatvėje remontas buvo darytas, tačiau atliekas išvežti sudaryta sutartis su kita įmone, Perkūnkiemio gatvėje registruota mažąja ūkine bendrija.

„Sudarėme sutartį, pinigus sumokėjome. Jie susikrovė šiukšles ir išvežė. Nė minties neturėjau, kad išmes jas miške, žadėjo vežti į sąvartyną.

Pas mane atvyko Vilniaus miesto Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai, aš jiems parodžiau sutartį, apmokėjimo kvitą“, – aiškino D.Narbutienė.

Viešai skelbiama, kad mažoji ūkinė bendrija, kuriai buvo sumokėti pinigai, verčiasi trikotažo gaminių, drabužių ir avalynės prekyba, automobilių ir motociklų remontu. Apie statybinių atliekų išvežimo paslaugas informacijos nėra.

Sostinės savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius šiuo metu aiškinasi, ar būtent įmonė, kuri ėmėsi išvežti „Baltria“ statybines atliekas iš Arklių gatvės, išpylė jas miške, ar šiukšlės buvo perduotos dar kitam vežėjui.

Gresia baudos

Andžejus Dinikis

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas

„Apie Aukštagirio gatvėje išpiltas atliekas žinoma. Šiuo metu dar vyksta tyrimas.

Dažniausiai tokiais atvejais pažeidėjui gresia administracinė atsakomybė iki 600 eurų ir atlyginti gamtai žalą, kurią skaičiuoja ir pateikia Regiono aplinkos apsaugos departamentas pagal patvirtintas metodikas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.