Šeštokuose iškils pėsčiųjų viadukas

Lazdijų rajone Šeštokuose pavasarį per geležinkelį iškils pėsčiųjų viadukas. Geležinkelis miestelį dalija į dvi dalis, todėl dabar gyventojams kitapus geležinkelio sudėtinga saugiai pasiekti seniūniją ar kapines.

 Nutiesus „Rail Balticos“ europinę vėžę, gyventojams kirsti geležinkelio bėgių aštuonias linijas tapo nesaugu.<br> AB „Panevėžio keliai“ nuotr.
 Nutiesus „Rail Balticos“ europinę vėžę, gyventojams kirsti geležinkelio bėgių aštuonias linijas tapo nesaugu.<br> AB „Panevėžio keliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 7:33 AM

Naujo pėsčiųjų viaduko Šeštokuose prireikė, kai nutiesus „Rail Balticos“ europinę vėžę, gyventojams kirsti geležinkelio bėgių aštuonias linijas tapo nesaugu, nes eismas čia intensyvus. Saugiai kirsti geležinkelį pėsčiomis galima tik padarius dviejų kilometrų lankstą iki automobilių pervažos.    

„Keliaujam, kokios yra dabar sąlygos, einam tuo takeliu, kuris šiuo metu yra. Juo ir naudojamės Arba aplink, kas turi sveikatos ir nebijo būti parblokštas automobilio pravažiuojančio. Visa infrastruktūra yra kitoje geležinkelio pusėje. Žmonėms pasiekti kada reikia seniūniją, galų gale, kapus aplankyti, ar vaikams į mokyklą nueiti, tai problematiška“, – sakė Lazdijų rajono Senųjų Šeštokų kaimo bendruomenės pirmininkas Rimas Jarmala.

Lazdijų savivaldybė per porą metų parengė pėsčiųjų viaduko projektą ir iš ES fondų gavo beveik milijoną eurų. Šalia viaduko bus sutvarkyta infrastruktūra, statybos darbus žadama baigti iki kitų metų kovo.

„Jis modernus pirmiausia dėl to, kad turės du liftus. Kas yra ne taip dažnai sutinkama pėsčiųjų viadukuose. Taip pat jo pačio konstrukcija – tai yra vantinė, labai graži, lengva ir patikima konstrukcija. Tai aš tikiuosi, kad jis bus puošmena šito miestelio“, – džiaugėsi AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.