Nuo sausio savivaldybėse – daugiau socialinių darbuotojų, vaiko teisių specialistų

Nuo sausio savivaldybėse turėtų atsirasti 200 naujų socialinių darbuotojų, o vaiko teisių specialistų padaugėtų 143, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

L.Kukuraitis žada geresnę vaiko teisių apsaugą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Kukuraitis žada geresnę vaiko teisių apsaugą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 12:46 PM

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą rengiantis svarstyti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui, ministras viliasi, kad sistemos pertvarka startuos nuo sausio.

„Su įstatymo įsigaliojimu mes esame numatę plius 143 etatus Vaiko teisių apsaugos tarnybai, kad užtikrintume ir mobiliąsias komandas regionuose, ir budėjimą naktį, ir išgrynintas vaiko teisių apsaugos funkcijas, ir taip mes priartėtume prie 500 (...). Plius 200 socialinių darbuotojų jau savivaldybėms papildomai, kad jos galėtų užtikrinti naujas darbo su šeima nuostatas, kurios atsiranda įstatyme“, – žurnalistams antradienį sakė L.Kukuraitis.

Anot jo, bendrai pertvarkai reikėtų beveik 7 mln. eurų, iš kurių turėtų būti mokamos išeitinės atleidžiamiems darbuotojams, kuriamos naujos darbo vietos.

Pagal pertvarką, vaiko teisių apsaugos skyriai taptų pavaldūs nebe savivaldybėms, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įstaigai. Taip pat atsirastų mobilios komandos darbui su šeimomis, iš kurių paimami vaikai, vaiko teisių apsaugos specialistams būtų keliami aukštesni profesiniai reikalavimai.

Šias pataisas po sausį Kėdainiuose įvykusios tragedijos, kai mirė sunkiai namuose sumuštas keturmetis, parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje veikusi tarpinstitucinė darbo grupė, o siekiant skubos prieš neeilinę Seimo sesiją vasarį registravo keli Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.