R.Žemaitaitis: „valstiečiai“ nemoka skaityti deklaracijų

Valdančiųjų „valstiečių“ atstovams kaltinant Seimo Sveikatos reikalų komiteto vicepirmininką „tvarkiečių“ lyderį Remigijų Žemaitaitį galimu interesų konfliktu, parlamentaras atšauna, kad šeimos verslas yra deklaruotas, o „valstiečiai“ nemoka skaityti deklaracijų.  

Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 11:25 AM

R.Žemaitaitis abejoja, ar frakcija jį atšauks iš Sveikatos reikalų komiteto, ko reikalauja „valstiečiai“, pasak kurių, to nepadarius žadama inicijuoti nepasitikėjimą parlamentaru.

„Tegu inicijuoja tą nepasitikėjimą. Stiprybės ir sveikatos jiems, tepadeda Dievas. Iš komiteto jie negali atšaukti, matyt jie nesuvokia, ką šneka. Ir jeigu frakcija neatšaukia, kas tada? Ir viskas“, - BNS teigė R.Žemaitaitis.

Jis pripažino, kad „valstiečių“ pretenzijas „tvarkiečių“ frakcija apsvarstys.

„Įtrauksime į darbotvarkę. Pasijuoksime iš negebėjimo ir nemokėjimo skaityti deklaracijų ir kažkokią nuomonę suformuluosime“, - sakė R.Žemaitaitis.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime pranešė, kad jos pavaduotojas R.Žemaitaitis galėjo pažeisti įstatymus, nes aktyviai dalyvavo rengiant ir svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, nors jis pats ir jo šeimos nariai valdo dvi bendroves, kurios verčiasi restoranų verslu. Svarstyti alkoholio prieinamumo apribojimai palietė ir kavines.

A.Širinskienė tvirtino, kad R.Žemaitaitis šio savo ir artimųjų verslo nėra deklaravęs kaip galimo intereso konflikto. Tuo metu R.Žemaitaitis tikina, kad ryšius su šeimos narių valdomomis bendrovėmis yra deklaravęs.

„Įeikite į deklaraciją ir pamatysite, kad viskas deklaruota ir sutvarkyta yra,“ - BNS pareiškė parlamentaras.

Tarp Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos (VTEK) elektroninių deklaracijų yra dvi R.Žemaitaičio privačių interesų deklaracijos. Abejose - 2012 metų rugpjūčio ir 2017 metų kovo - deklaracijose nurodyti R.Žemaitaičio ryšiai su  bendrovėmis „Dervira ir partneriai“ bei „Dervira“.   

R.Žemaitaičio teigimu, ryšius sus įmonėmis yra deklaravęs nuo 2009 metų.

„Nemato, riboto proto, neskaito“, - paklaustas, kodėl „valstiečiai“ nepamatė dviejų deklaracijų, tvirtino R.Žemaitaitis.

Pasak jo, tik viena įmonė turi dvi kavines.

R.Žemaitaitis sako, kad jis priešingai, negu teigia A.Širinskienė, teikė pataisas, kuriomis siekė ne geresnių ar išskirtinių sąlygų kavinėms, o siūlė jų veiklą sulyginti, kad, pasak R.Žemaitaičio, visi „prekybos taškai turėtų vienodas sąlygas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.