Tadas Ignatavičius: pirmininko galvą siaubia baisi krizė

Kažkokie keisti dalykai dedasi: į valdžią su blaivybės šūkiais prasibrovęs R.Karbauskis tikina su alkoholiu nedraugaujantis, bet apie galimą naują krizę pašnekėjo lyg būtų nusilesęs lyg pėdas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 6:47 AM

Jeigu taip būtų, niekas nesistebėtų. Juk ne veltui sakoma – kas blaiviam galvoje, tas girtam ant liežuvio! Bet R.Karbauskis negeria. Tad ar negali būti, kad šio žmogaus liežuvis tiesiog neklauso šeimininko?

Štai visos Lietuvos pirmininkas atkakliai bando įrodyti, kad liežuvis jam nėra priešas. Artėjančios pasaulinės ekonomikos krizės ženklų jis esą neįžvelgia ir apie tai nekalbėjo. Taškas.

Tačiau ar tikrai apie tai nepagalvojo? Juk visi artėjančios krizės ženklai jam jau seniai kaip ant delno. Antai vos tapęs pagrindiniu kultūros politikos formuotoju pažadėjo Seimą aprūpinti nauju fortepijonu.

Aišku, ne už savus, o iš kitų geradarių kišenės. Tačiau nei geradarių, nei naujo fortepijono Seime kaip nėra, taip nėra! Krizė.

Laimė, Seime linksma ir be fortepijono. Iki valios visi prisijuokė iš R.Karbauskio idėjos aprengti vaikus tautiniais kostiumais. O rūbus pasiūdinti turėjęs dizaineris J.Statkevičius vos neišnešė kudašiaus iš Lietuvos! Ar ne krizės pranašas?

Tik A.Kubilius su I.Šimonyte krizės laikais taip tvirtai suspaudę laikė pinigų kapšą kaip dabartinis Seimas. Juk tik pagalvokite: dėl pagailėtų kelių šimtų eurų ekspertams ilgam strigo kone pagrindinė šios Vyriausybės reforma – urėdijų. Ką jau ten iš postų verčiami urėdai, kai jau akyse griūva Gedimino kalnas, o pinigų jam išgelbėti tenka krapštyti net skelbiant ekstremalią padėtį.

O žmonės vis garsiau svarsto, kad krizė jau kurį laiką tęsiasi, tiesa, ne globali, o R.Karbauskio galvoje. Tik bėda – nuo jos pirmininkas kol kas nepasislėps Ispanijoje susikurtame rojuje, nes yra priverstas tarnauti tautai ją blaivindamas ir gąsdindamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.