Zigmanto Balčyčio skrydis į šiltą kėdę buksuoja

Apie gautą viliojantį darbo pasiūlymą Niujorke dar pavasarį prabilęs socialdemokratas Zigmantas Balčytis jau kelis kartus atidėjo planus palikti europarlamentaro kėdę, bet lagaminų dar neišsikrauna.

Z.Balčytis (kairėje) tvirtino, kad  jo karjeros reikalai išsispręs rudenį. Europarlamente jį turėtų pakeisti G.Kirkilas.
Z.Balčytis (kairėje) tvirtino, kad jo karjeros reikalai išsispręs rudenį. Europarlamente jį turėtų pakeisti G.Kirkilas.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>T.Bauro nuotr.
Zigmantas Balčytis dėl būsimo darbo sako esantis visiškai ramus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Tadas Ignatavičius, LR korespondentas

Jul 20, 2017, 7:10 AM, atnaujinta Jul 20, 2017, 7:21 AM

Vėl pasigirdus abejonių dėl svaiginamos tarptautinės Z.Balčyčio karjeros pats 63 metų politikas patikino, kad sprendimo atsisakyti europarlamentaro mandato jis nekeičia.

„Aš turiu darbo pasiūlymą, jis galioja, tačiau yra toks susitarimas, kad pati institucija turi paskelbti, kada pradės savo veiklą. Bet ir jai, matyt, ne viskas klojasi taip sklandžiai, kaip tikėtasi. Iki vasaros jie nesuspėjo atlikti visų formalumų, bet viskas išlieka.

Prasidėjus atostogoms sprendimas dėl būsimo mano darbo greičiausiai išsispręs jau tik rugsėjį. Aš esu susipakavęs ir laukiu jų politinių sprendimų – viskas bus gerai.

Net jei tie sprendimai įvyktų dabar, be rugsėjo mėnesio nieko nebus, nes šiuo metu atostogauja Europos Parlamentas. Bet kokiu atveju reikės sulaukti jo darbo pradžios, kad galėtų įvykti juridinis faktas“, – „Lietuvos rytui“ vakar kalbėjo Z.Balčytis.

Terminai vis nukeliami

Apie ketinimus palikti Europos Parlamentą darbo pasiūlymo iš vienos besisteigiančios tarptautinės organizacijos Niujorke sulaukęs socialdemokratas pranešė dar kovą.

Z.Balčytis žadėjo dėl to atsisakyti europarlamentaro mandato, kuris turėtų atitekti Seimo nariui Gediminui Kirkilui. Pastarojo vietą Seime jau buvo pasiruošęs užimti kitas socialdemokratų veteranas Bronius Bradauskas.

Iš pradžių buvo skelbiama, kad šitie pokyčiai įvyks balandžio viduryje. Vėliau terminas buvo nukeltas iki gegužės 18-osios, o priartėjus šiai datai – dar kelioms savaitėms.

Bet žinių apie tai, kada jų partijos bičiulis paliks Europos Parlamentą, socialdemokratai iš Z.Balčyčio nesulaukė nei birželio viduryje, nei įpusėjus liepai.

Atitolo nuo bendražygių

„Lietuvos ryto“ kalbinti kairieji teigė, kad svaiginamo pasiūlymo sulaukęs jų kolega pastaruoju metu nedalyvaudavo partijos renginiuose, todėl apie jo planus tvirtino nieko nežinantys.

Beje, dėl būsimo darbo Z.Balčytis atsisakė pretenduoti ir į Socialdemokratų partijos pirmininkus.

O Europos Parlamente partijos bendražygį turėjęs pakeisti G.Kirkilas susiraukdavo išgirdęs klausimų, ar jau susikrovė lagaminus. Jis net užsiminė, kad pats ketina sėkmingai dalyvauti būsimuose rinkimuose į Europarlamentą.

Dėl ateities abejonių nekyla

Neoficialiuose pokalbiuose kai kurie kairieji svarstė, kad Z.Balčytis galėjo būti apmulkintas ir jokio realaus darbo pasiūlymo jis esą gali ir nesulaukti.

Tačiau kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ Z.Balčytis iš tokių kalbų juokėsi: „Man jokių abejonių dėl būsimo darbo nekyla. Aš esu visiškai ramus.“

 

Šiuo metu Lietuvos pajūryje poilsiaujantis politikas aiškino, jog su būsimais darbdaviais jau pasirašęs tam tikrus dokumentus, tačiau jie esą yra konfidencialūs, todėl jis negalįs išsamiau pasakoti apie darbo pobūdį.

„Savo veiklą viešinti turėtų pati organizacija. Aš neturiu jokių signalų, kad jų planai keičiasi ir viskas gali nusikelti neribotam laikui.

Buvau informuotas apie kilusius tam tikrus sunkumus, dėl ko viskas taip užsitęsė. Bet tikiu, kad ta institucija bus“, – kalbėjo Z.Balčytis.

Tektų daug skraidyti

Dėl konfidencialumo įsipareigojimų europarlamentaras vis dar neatskleidė, kokia tai bus organizacija, tačiau tvirtino, kad ji turėtų kontroliuoti tarptautinių reitingų agentūrų veiklą, o prie jos steigimo yra prisidėjusi ne viena valstybė.

Organizacijos būstinė bus Niujorke, tačiau jos valdybos nariu pakviestam tapti Z.Balčyčiui nereikės nuolat būti už Atlanto, todėl į posėdžius politikas planuoja skraidyti ir apsistoti viešbučiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.