Baltijos šalių vadovai su JAV viceprezidentu aptars gynybą, energetiką

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai pirmadienį Taline su Jungtinių Valstijų viceprezidentu Mike'u Pence'u aptars gynybos ir energetikos klausimus.

 Mike'as Pence'as<br> 123rf nuotr.
 Mike'as Pence'as<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 6:38 AM

Baltijos šalys iš JAV tikisi tolesnės paramos kuriant regioninės oro gynybos sistemą. Oro gynyba yra viena iš silpniausių Baltijos šalių vietų karine prasme.

Lietuva, Latvija ir Estija taip pat siekia užsitikrinti greitesnį sprendimų priėmimą Aljanse, konkrečias priemones galimai karinei izoliacijai išvengti bei nuolat atnaujinamus gynybos planus su priskirtais kariniais pajėgumais.

Susitikime bus kalbama ir apie kibernetines grėsmes.

Su JAV viceprezidentu taip pat bus aptariamas bendradarbiavimas energetikos srityje, energetinio saugumo stiprinimas, atsakas Astravo atominės elektrinės keliamoms grėsmėms.

Tai bus antrasis tokio formato keturšalis susitikimas. Vasarį M.Pence'as su Baltijos šalių prezidentais buvo susitikęs Miunchene.

Taline taip pat vyks trijų Baltijos šalių vadovų darbo susitikimas, kuriame bus aptartas regiono strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimas, aktualiausi Europos Sąjungos (ES) klausimai, pagalba ES Rytų partnerėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.