Pusė sostinės mokyklų veikia be higienos pasų

Atėjus rugsėjui mokyklos pravėrė duris moksleiviams, tačiau aiškėja, kad kai kurios jų veikia neturėdamos vieno svarbaus dalyko – higienos leidimo-paso. Vien Vilniuje tokių mokyklų yra 65. Tai sudaro tai daugiau nei pusę visų mieste esančių mokyklų, kurių yra 121.

Pusė sostinės mokyklų veikia be higienos pasų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pusė sostinės mokyklų veikia be higienos pasų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 2:51 PM, atnaujinta Sep 5, 2017, 2:55 PM

Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybės Bendrojo ugdymo skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti Diana Petkūnienė, 2017-ais metais leidimą gauti higienos pasus pateikė vos dvi ugdymo įstaigos.

Gali veikti ir toliau

„Mokyklos, kurios neturi leidimų – higienos pasų, savo veiklą vykdo toliau ir nuolat siekia bei ieško galimybių atnaujinti mokyklos aplinką, kad galėtų gauti higienos pasą“, - teigė D.Petkūnienė.

Pasak jos, mokyklos higienos leidimo-paso dažniausiai negauna dėl pastatų būklės defektų, per didelio mokinių skaičiaus klasėse, netinkamo patalpų įrengimo.

Skirta lėšų

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės atstovės D.Petkūnienės, šiemet savivaldybė skyrė įspūdingą sumą mokyklų remonto ir atnaujinimo darbams. Taip siekiama užtikrinti, kad mokyklos būtų kokybiškesnės, pritaikytos moksleivių poreikiams, o tuo pačiu atitiktų ir reikalavimus, būtinus higienos leidimams-pasams gauti.

„Šįmet mokyklų atnaujinimui, modernizacijoms ir remontams Vilniaus savivaldybė skyrė 21,4 mln. eurų, todėl atsinaujinus mokyklos patalpoms jos galės gauti higienos pasus ir dėti visas pastangas į ugdymo kokybę.

Darbai dėl mokyklų atnaujinimo, remontams bus tęsiami ir kitais metais, tiksli suma bus aiški patvirtinus 2018-ųjų biudžetą“, - teigė D.Petkūnienė.

Tiesa, ugdymo įstaigų, veikiančių be higienos leidimų-pasų mažėja. Praėjusiais metais iš sostinėje veikusių 124 mokyklų tokių buvo 76.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.