Remigijus Šimašius pasiuntė žinutę miestą išniekinusiems vandalams

 Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Vilniuje siautė vandalai. Tiesa, jie nežymėjo sienų neaiškiais užrašais ir nepaišė įžeidžių paveikslėlių. Vienu chuliganų darbo pavyzdžiu pasidalino sostinės meras Remigijus Šimašius.

 Vilniaus miesto meras pasidalino žinute dėl mieste atsiradusių užrašų.<br> R.Šimašiaus ir lrytas.lt nuotr.
 Vilniaus miesto meras pasidalino žinute dėl mieste atsiradusių užrašų.<br> R.Šimašiaus ir lrytas.lt nuotr.
 Vilniaus miesto meras pasidalino žinute dėl mieste atsiradusių užrašų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Vilniaus miesto meras pasidalino žinute dėl mieste atsiradusių užrašų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 4:27 PM, atnaujinta Sep 8, 2017, 4:55 PM

Politikas į savo socialinio tinklo paskyrą įkėlė nuotrauką, kurioje matyt duobė kelyje, o prie jos užrašas „Balsuok už liberalus“. Panašu, kad ši kandi nuotrauka nutaikyta tiesiogiai į Vilniaus merą, kuris taip pat yra ir Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

„Šiąnakt per miestą prasisuko keletas peckelių ir kai kur ant asfalto prištampavo štai tokių raginimų balsuoti už liberalus - ačiū už reklamą, todėl dalinuosi su visais ir noriu pabrėžti keletą dalykų.

Suprantu, kad kažkas jau pradeda rinkiminę kampaniją. Didžiulis paradoksas, kad miestą valdyti siekia tie, kurie jį teršia va tokiais būdais ant asfalto. Akivaizdu, kad tikslas - ne gražesnis miestas, bet jo užvaldymas, nes kiekvienas toks miesto teršimas ne tik nedaro jį gražesniu, bet ir kainuoja visų vilniečių pinigų jo sutvarkymui“, - prie nuotraukos rašė meras.

Jis teigė, kad ir kuo džiaugtis, mat politiniai oponentai nebeturi prie ko prikibti, jei didžiausia miesto problema liko tik kelios duobės kelyje.

R.Šimašius rašė, kad vandalai neterlioja tokio užrašo prie savivaldybės, rėkdami apie nevaldomą Vilniaus skolą, nes ji, pasak mero, suvaldyta per dvejus jo vadovavimo metus: „Sumažinome ją daugiau nei 110 mln. eurų, todėl skola niekam nebeįdomi.“

Anot mero, chuliganai neteršia ir autobusų, bandydami prikišti pasenusį viešąjį transportą, nes tokio masto autobusų parko atnaujinimo, koks prasidėjo dabar Vilniuje, Lietuvos istorijoje neturėjo nė vienas miestas.

Liberalų vedlys pastebėjo ir kad jie nepaišo spalvotomis kreidutėmis darželių kiemuose ir nerėkia apie vietų trūkumą, nes per dvejus metus sukūrta daugiau nei 4 tūkst. vietų darželiuose, todėl jų trūkumą sumažinome iki minimumo.

„Jie, rašė meras, nepeckelioja ant savo radiatorių ir čiaupų dėl didelių mokesčių, nes šilumos kainą vilniečiams sumažinta trečdaliu, vandens kaina netrukus mažės penktadaliu.

Ir jeigu viskas, ką naktiniams peckelininkams pavyksta prikišti miesto valdžiai, yra tik šios gatvių duobės - tuomet aš džiaugiuosi už tokį įvertinimą. Ir turiu juos nuliūdinti.

Būsiu atviras - mieste visada atrasite kokią nors duobę (nors vien šiemet jų užtaisyta 1200, o gatvių asfaltavimas vyksta tokiais tempais, kad išnaudojame visus asfalto gamyklų pajėgumus), nes mūsų klimate jos atsiveria nuolat, o ypač taip nudrožtose gatvėse, kokias Vilniuje radau tapęs meru. Kelių tvarkymas ir tiesimas - tai darbas, kurį reikia daryti nuolat. Ir jis dabar vyksta tempais, kurių Vilnius nematė dešimtmečius.

Kaip ir su miesto skola, darželiais, transportu, savivaldybės įmonėmis ir kitais darbais - nesakau, kad jie užbaigti ir problemų nebėra. Jei problemų nebūtų, ar jų nebematyčiau, iškart eičiau ieškoti kito darbo. Bet pokytis ženklus, ir jo neįmanoma nematyti. Nebent nemato tik tie, kas naktimis terlioja gatves. Pasakyčiau ačiū šiems peckelininkams už nemokamą reklamą, bet ji teršia miestą.

Tačiau šįkart neprieštarausiu - balsuokite už liberalus, jei net oponentai to prašo“, - dėstė sostinės meras R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.