Komisija pripažino: Agnė Širinskienė vėl pažeidė Seimo statutą

Seimo etikos sargai dar kartą pirštu pagrūmojo „valstietei“ Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei Agnei Širinskienei. Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad parlamentarė nusižengė, komitete pateikusi svarstyti klausimą, nors nebuvo sulaukusi papildomų komitetų išvadų.

Agnė Širinskienė pažeidė Seimo statutą.<br>D.Umbraso nuotr.
Agnė Širinskienė pažeidė Seimo statutą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 3:26 PM, atnaujinta Sep 13, 2017, 3:28 PM

Skundą dėl tokio A.Širinskienės elgesio pateikė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis, kurio pasisakymus trečiadienį vykusiame posėdyje taip pat svarstė komisija. Jis teigė, kad „valstietė“ klastojo dokumentus.

Nors pati A.Širinskienė kategoriškai neigė padariusi ką nors neleistino, R.Žemaitaitis primygtinai teigė, kad kai Sveikatos reikalų komitetas svarstė Sveikatos priežiūros įstatymo pataisas, komiteto pirmininkė pateikė preliminarias ir, jo galva, suklastotas komiteto išvadas.

Siekdama išsiaiškinti situaciją, A.Širinskienė net kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Etikos ir procedūrų komisija nenustatė, kad Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė būtų klastojusi dokumentus, tačiau taip lengvai ji nepraslydo. Komisija pastebėjo, kad A.Širinskienė pažeidė statutą, nes komitetui pateikė svarstyti tik preliminarias komitetų išvadas, už kurias taip pat prašė ir balsuoti.

Tai ne pirmas kartas kai Etikos ir procedūrų komisija pripažįsta, jog A.Širinskienė pažeidė Seimo Statutą. Pirmą kartą taip buvo nuspręsta po to, kai Seimo posėdyje A.Širinskienė panaudojo kolegų Ramūno Karbauskio ir Aurelijos Verygos Seimo nario korteles, nes norėjo juos užregistruoti kalbėti dėl alkoholio kontrolės įstatymo pataisų. Kaltais tada pripažinti ir patys A.Veryga bei R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.