Liberalų sąjūdis derasi su banku dėl pusės milijono eurų skolos grąžinimo

Dėl šiurkščių Seimo rinkimų kampanijos pažeidimų pusmečio dotacijos netekęs Liberalų sąjūdis derasi su banku dėl 530 tūkst. eurų skolos grąžinimo sąlygų pakeitimo. 

 Anot E. Gentvilo, partijos skola bankui šiuo metu siekia 530 tūkst. eurų ir pagal sutartį turi būti grąžinta iki kitų metų gegužės. <br> V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
 Anot E. Gentvilo, partijos skola bankui šiuo metu siekia 530 tūkst. eurų ir pagal sutartį turi būti grąžinta iki kitų metų gegužės. <br> V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2017, 1:05 PM, atnaujinta Nov 3, 2017, 1:06 PM

„Visi suprantame – pinigų dalies negavome, tai atsargiai reikia su banku susiderinti. Bankas palankiai žiūri į tokio perderinimo galimybę, šiandien eisiu kalbėtis. (...) Mes esame pasirengę peržiūrėti grąžinimo grafiką nekeičiant galutinės sumos ir galutinės datos kitais metais. Šito laikotarpio lengvatinį režimą sudaryti Liberalų sąjūdžiui“, – BNS penktadienį teigė laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas

Jis teigė kol kas negalįs atskleisti šių derybų detalių, nes tai susiję ir su komercinio banko interesais. 

Anot E. Gentvilo, partijos skola bankui šiuo metu siekia 530 tūkst. eurų ir pagal sutartį turi būti grąžinta iki kitų metų gegužės. 

„Per tą laiką tikrai gausime 1 proc. gyventojų pajamų mokesčio auką ir manome, kad kitų metų balandį gausime valstybės dotaciją. Jei būtume gavę šių metų rudens valstybės dotaciją, tai tikrai nebūtų kilę jokių nesklandumų. Įsivaizduoju parijos finansinius srautus iki kitų metų gegužės, jie yra pakankami paskolai grąžinti, tik sunkumas atsiranda štai šituo laikotarpiu, reikia kitokio paskolos grąžinimo grafiko“, – aiškino Liberalų sąjūdžio vadovas. 

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį paskelbė, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pagrįstai šiurkščiu rinkimų kampanijos finansavimo pažeidimu pripažino mokymus Liberalų sąjūdžio nariams. Teismas pranešė atmetęs Liberalų sąjūdžio skundą dėl prieš porą savaičių VRK priimto sprendimo. 

Komisija konstatavo, kad praėjusių metų sausio 16 – balandžio 24 dienomis buvusio partijos nario Šarūno Gustainio įsteigto Taikomosios politikos instituto mokymai „Ready to Win“ (angl. Pasirengę nugalėti – BNS), kainavę 45 tūkst. 336 eurus, yra nepiniginė auka. Įstatymai draudžia partijoms imti aukas iš juridinių asmenų. 

VRK komisija remdamasi sprendimu dėl šiurkštaus įstatymo pažeidimo praėjusią savaitę Liberalų sąjūdžiui neskyrė pusmečio dotacijos iš biudžeto – apie 395 tūkst. eurų. 

Komisija liberalų finansus vertino gavusi medžiagą iš prokuratūros. Rugsėjį partijai pateikti įtarimai politinės korupcijos byloje. 

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų sąjūdis gavo naudos per partijos pirmininko, 2012–2016 metų kadencijos Seimo nario Eligijaus Masiulio ir partijos valdybos nario, Seimo nario Š. Gustainio galbūt neteisėtą veiklą. 

Įtariama, kad E. Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma. 

Taip pat įtariama, kad Š. Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš R. Kurlianskio už koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.