Premjeras pasakė, kada dirbti pradės naujasis ūkio ministras

Premjeras Saulius Skvernelis žada, kad Ūkio ministro kėdė bus užimta dar šiais metais. Kalbėdamas LRT radijo laidoje „Ryto garsai“, Vyriausybės vadovas kandidatų pavardžių neatskleidė.

Premjeras pasakė, kada dirbti pradės naujasis ūkio ministras.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras pasakė, kada dirbti pradės naujasis ūkio ministras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 7:57 AM

„Formuojant Vyriausybę, buvo laikomasi principo, kad kandidatas parenkamas, patikrinamas, teikiamas Prezidentūrai ir suderinamas su Prezidente. Ir arba randamas sprendimas ir sutarimas, arba ne. Bus elgiamasi ir dabar taip. Ir kai bus tas žmogus, kuris pagal savo sugebėjimus ir patirtį, gali šį postą užimti, tai bus viešai paskelbta“, – antradienio ryte kalbėjo premjeras.

Nors nei vieno kandidato pavardės neatskleidė, jis patikino, kad šiuo metu yra svarstoma ne viena kandidatūra, tačiau įvardinti dar nenori. „Elgiuosi nuosekliai, ir kol nebus niekas suderinta, apie pavardės garsiai nekalbėsiu“, – teigė premjeras.

Jis patikino, kad Ūkio ministro kėdė, kuri yra tuščia jau daugiau, nei mėnesį, bus užimta artimiausiu metu. „Tikrai šiais metais turėsime ūkio ministrą. Iki Kalėdų bus“, – tvirtino premjeras.

Ūkio ministro kėdė liko tuščia po to, kai dėl socialdemokratų partijos tarybos sprendimo trauktis iš valdančiosios koalicijos, atsistatydino socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius. Šiuo metu Ūkio ministro pareigas atlieka energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.