Gabrielius Landsbergis įvertino Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrą į ministro postą

Panašu, kad būsimasis ūkio ministras valstietis Virginijus Sinkevičius sulaukia vis daugiau palaikymo. Teigiamai apie tokią premjero Sauliaus Skvernelio iškeltą kandidatūrą pasisakė ir didžiausios opozicinės frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

 V.Sinkevičius pasiūlytas į Ūkio ministerijos vadovo postą.<br> lrytas.lt koliažas
 V.Sinkevičius pasiūlytas į Ūkio ministerijos vadovo postą.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 9:00 AM

„Aš turėjau galimybę pažinoti Virginijų jau anksčiau ir žinau, kaip tikrai ambicingą bei šiai dienai konservatorių frakcijai tinkantį variantą. Džiugina tas ieškojimas konsensuso“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas.

Kiek anksčiau naujienų portalui lrytas.lt politikas sakė, kad V.Sinkevičių pažino gerokai prieš jam tampant politikų ir pradedant dirbti Seime. Jis yra buvęs praktikantu G.Landsbergio skyriuje.

„Mes turime seną pažintį, tiek ir Ekonomikos komitete. Tai konstruktyvus žmogus, kuris visada siekia rasti konsensusą. Jam labai sunkiai sekėsi susitarti su Artūru Skardžiumi, jis balsavo už A.Skardžiaus pašalinimą iš komiteto, tai parodė jo principingą laikyseną“, – sakė G.Landsbergis.

Neramina komiteto ateitis

Tačiau nors ir pritaria V.Sinkevičiaus kandidatūrai, G.Landsbergį neramina Ekonomikos komiteto, kuriame taip pat dirba, ateitis. Valstiečiui tapus ministru, šio komiteto pirmininko postas liktų laisvas.

Premjeras S.Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį užsiminė, kad tikėtina, jog šis postas atiteks koalicijos partneriams, socialdemokratų darbo frakcijai. Tokia įvykių eiga patvirtintų seniai sklandžiusias kalbas, kad socialdarbiečiai sutinka atsisakyti jiems priklausiusios Ūkio ministerijos, manais į Ekonomikos komiteto pirmininko postą.

„Visos pasiūlytos pavardės gąsdina, ar tai būtų Algirdas Butkevičius, ar socialdarbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Mes labiau vertintume valstiečių narius šitame poste“, – sakė G.Landsbergis.

Ketvirtadienį jis teigė, kad šiam postui tiktų komitete dirbantis valstietis Virgilijus Poderys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.