Jurgita Petrauskienė: avariją galbūt sukėlę direktoriai neturėtų toliau vadovauti mokykloms

 

Jurgita Petrauskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurgita Petrauskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas (BNS)

Nov 28, 2017, 10:43 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 10:47 AM

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, jog į eismo įvykį, per kurį mirtinai sužalota moteris, patekę Rokiškio rajono mokyklų direktoriai neturėtų toliau vadovauti įstaigoms.

„Švietimo įstatyme numatyti reikalavimai dėl nepriekaištingos reputacijos, manau, kad tai turi būti įvertinta. Tikriausiai dabartinis atvejis verčia labai smarkiai tuo abejoti“, – BNS antradienį sakė ministrė, paklausta, ar gali direktoriai toliau eiti pareigas.

Ji taip pat ragina švietimo įstaigų bendruomenes netylėti apie vadovų ar kitų asmenų galimą piktnaudžiavimą alkoholiu. Ministrė pažymėjo, jog pirmadienio įvykis yra skaudi tragedija ir švietimo bendruomenei.

„Su vaikais švietime dirbantiems darbuotojams yra keliami nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, nes tiek mokytojai, tiek mokyklų vadovai yra moralinis pavyzdys mūsų vaikams. Jei matome, kad tokių įvykių yra, jei yra tokių piktnaudžiavimo atvejų, visi esame atsakingi apie juos informuoti ir tai keisti. Tam yra ir mokyklos taryba, tam yra savivalda. Turime būti visi aktyvūs – jei tokių problemų yra, mūsų visų atsakomybė yra ne jų vengti, o jas spręsti“, – BNS sakė ministrė.

Ji taip pat reiškia užuojautą žuvusios artimiesiems „ir visiems, kurie išgyvena šią skaudžią nelaimę“.

Pirmadienį, 17.45 val. kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos kaimu iš šalikelėje sustojusio sugedusio automobilio „Renault Espace“ išlipusią 1972 metais gimusią vairuotoją kliudė ir mirtinai sužalojo pravažiuojantis automobilis, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Apie 19.20 val., netoli Kamajų miestelio rastas apgadintas automobilis ,,Seat Alhambra“, prie kurio vairo miegojo 1963 metais gimęs Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas. Automobilyje taip pat buvo keleivis, kitos rajono mokyklos vadovas – Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas. Abiems jiems nustatytas vidutinis 1,87 prom. girtumas.

Panevėžio policija BNS informavo, jog A. Tymuką bus prašoma suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.