Saulius Skvernelis sureagavo į opozicijos kritiką: „Patys galėjo padaryti“

Socialdemokratų partijos frakcijai Seimo sprendimą biudžetininkų darbo užmokesčio bazinį dydį padidinti 2 eurais vadinant pasityčiojimu, sureagavo ir premjeras Sauliuą Skervnelį. Vyriausybės vadovas „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ klausė, kodėl dabar kritikuojantys socialdemokratai, negalėjo situacijos pakeisti, kai patys buvo valdžioje.

Saulius Skvernelis sureagavo į opozicijos kritiką: „Patys galėjo padaryti“.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis sureagavo į opozicijos kritiką: „Patys galėjo padaryti“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-30 08:45

„Pasakyčiau, kad jie turėjo galimybę būdami valdžioje ir pozicijoje 4 metus, tada jie tai galėjo padaryti. Bent tokį pasityčiojimą, kuris buvo padarytas. Bet jie nieko nedarė. Tai šiandien bazinio dydžio padidinimas, taip jis yra simbolinis, nėra didelis. Bet pakelti jį vienu procentu yra 11 milijonų eurų. Tai pasiskaičiuokime, kiek yra procentas, kiek yra milijonų eurų. Atstatymas yra pirmas žingsnis, po 10 metų atstatant tarnautojų bazinį darbo užmokesčio dydį. Tai reikėjo nesityčioti tada, kada buvo mažinama, arba kai buvo puiki galimybė per 4 metus viską atstatyti“, – tikino premjeras.

„O dabar susigalvojo, kad būtent šiandien tą reikia padaryti", - kritikavo premjeras. 

„Bet grįžtant prie pačių ištakų, tai valstybės tarnybai tikrai reikalinga pertvarka. Ir Vyriausybė yra įsipareigojusi šiemet Seimui pateikti naują valstybės tarnybos įstatymą, kur bus aiškiais subalansuoti atlyginimai ir galimybės ženkliai augti algos, nedidinant asignavimų“, – teigė S.Skvernelis.

Jo teigimu, tai galėtų būti padaryta sistemos optimizavimu ir efektyvumo gerinimu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.