Arūnas Gelūnas tapo Liberalų sąjūdžio nariu

Seimo narys A. Gelūnas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Seime, apsisprendė tapti ir partijos nariu. Sprendimą stoti į partiją parlamentaras pranešė liberalų suvažiavime šeštadienį. Trečiadienį pirmą kartą susirinkusi naujoji partijos valdyba patvirtino A. Gelūno prašymą tapti partijos nariu.

Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Gelūnas įstojo į Liberalų sąjūdį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-12-13 17:17, atnaujinta 2017-12-13 17:31

„Metus dirbęs petys į petį su kolegomis Liberalų sąjūdžio frakcijoje Seime daug išmokau. Tai – žmonės, neprarandantys tikėjimo liberaliomis vertybėmis ir žmogaus teisėmis net ir labai sunkiu šiai partijai laikotarpiu“, – sakė A. Gelūnas.

Jo teigimu, sprendimas įstoti į partiją yra paramos išraiška, taip pat įsipareigojimas kartu ginti pasitikėjimą kūrybingu ir savarankišku žmogumi, mažinti biurokratinius suvaržymus, remti ir skatinti toleranciją, kultūrinę įvairovę Lietuvos visuomenėje.

„Tvirtai tikiu, kad tebeturime labai daug mus palaikančių žmonių, jog kartu su jais galime daug nuveikti savo Valstybės labui. Neturime teisės rezignuoti – optimizmas yra liberalo DNR!“ – užtikrintai sako parlamentaras.

Partijos pirmininkas ir liberalų frakcijos seniūnas Seime Eugenijus Gentvilas džiaugiasi tokiu kolegos sprendimu ir sako, kad stodamas į partiją Seimo narys parodo, kad nori dar aktyviau prisidėti prie liberalių vertybių gynimo.

Arūnas Gelūnas yra vienas intelektualiausių Seimo narių. Kandidatuoti kartu su liberalais jis apsisprendė tada, kai mums buvo sunkiausia. Jau metus laiko dirbame kartu ir manau, kad jis – proto žmogus. Sveikinu priėmus šį sprendimą, džiaugiuosi, kad liberalų būrį papildė dar vienas išprusęs ir šalies labui dirbantis žmogus. Esame atviri ir kviečiame telktis visus liberaliai mąstančius žmones“, – pabrėžė E. Gentvilas.

A. Gelūnas buvo kultūros ministru, taip pat Lietuvos ambasadoriumi prie UNESCO, jis puikiai kalba anglų, prancūzų, rusų ir dar keliomis kalbomis, tarp jų – japonų, yra mokslų daktaras, dėstė VDU ir buvo Vilniaus dailės akademijos prorektoriumi.

Seimo nario prašymas įstoti į partiją patvirtintas partijos valdybos susirinkime trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.