Seimo narių darbo išlaidoms skiriama suma lieka sumažinta

Seimas ketvirtadienį priėmė Statuto pataisas, kuriomis parlamento darbą reguliuojančiame dokumente įrašė sumažintas sumas parlamentinei veiklai ir reprezentacijai.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 11:18 AM

Nustatyta, kad Seimo nariams išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla, kiekvieną mėnesį atsiskaitytinai skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) suma, šiuo metu 838 eurai.

Iki šiol Seimo statute buvo įrašyta, kad parlamentarams mėnesiui skiriama 1,7 VMDU dydžio suma, tačiau kilus ekonominei krizei 2008 metais suma buvo sumažinta laikinu sprendimu, kuris iki šiol nuolat būdavo pratęsiamas. Seimo ketvirtadienį įtvirtintas mažinimas jau yra nuolatinis.

Taip pat Seimo statute įtvirtinta, kad vieno VMDU suma skiriama Seimo pirmininko reprezentacinėms išlaidoms, pusės VMDU – jo pavaduotojams. Šie ekonominės krizės metu įvesti mažinimai iki šiol irgi buvo laikini ir kasmet pratęsiami.

Šiemet iki rugsėjo mėnesio parlamentarai su darbo veikla susijusioms išlaidoms buvo panaudoję beveik 800 tūkst. eurų. Šiuos pinigus galima naudoti biurų nuomai, automobilių kurui, kanceliarinėms prekėms, suvenyrams, gėlėms ir t. t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.