Iš namų varomai vėžiu sergančiai vienišai motinai – nauja žinia iš viceministro

Didžiąsias metų šventes vienai vilnietei apkartino Kultūros viceministras. Vėžiu sergančios ir mažametį sūnų auginančios moters būstą varžytinėse įsigijęs politikas vis įkalbinėja moterį atlaisvinti būstą, nors teismas jai ir leido jame likti, kol vaikas sulauks pilnametystės.

 Viceministras nuomonę dėl buto pakeitė.<br> „Lietuvos ryto“ TV nuotr.
 Viceministras nuomonę dėl buto pakeitė.<br> „Lietuvos ryto“ TV nuotr.
 Viceministras nuomonę dėl buto pakeitė.<br> „Lietuvos ryto“ TV nuotr.
 Viceministras nuomonę dėl buto pakeitė.<br> „Lietuvos ryto“ TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mindaugas Vasiliauskas, „Lietuvos ryto“ televizija

2017-12-27 06:27, atnaujinta 2017-12-27 11:31

Tačiau viceministro atkaklumas jau spėjo įbauginti moterį – kone kiekvienas durų skambutis jai kelia nerimą, o vieno iš Kultūros ministerijos vadovų bendravimas nemaloniai nustebino. Tačiau viceministro elgesys gerokai pasikeitė istorija susidomėjus „Lietuvos ryto“ televizijai.

Bijo atsidurti gatvėje

Vilnietei Anželikai gyvenimas iššūkių nepagailėjo. Išsiskyrusi su vyru ir likusi viena gyventi su mažamečiu sūnumi, moteris susidūrė su sunkumais mokant paskolą už įsigytą būstą. Bankas butą pardavė varžytinėse. Negana to, šiemet paaiškėjo, kad ją užklupo vėžys. O prie visų bėdų prisidėjo ir naujasis buto savininkas.

„Vieną kartą paskambino nepažįstamu numeriu vyras ir prisistatė, kad jis yra Gytis Andrulionis ir pasakė, kad jis nusipirko šitą butą. Aš juo netikėjau, tada aš susiradau informaciją, paskambinau anstoliams ir jie patvirtino, kad toks ir toks nusipirko šitą butą“, – kalbėjo Anželika Traskovskaitė.

Paaiškėjo, kad naujasis būsto savininkas – Kultūros viceministras G.Andrulionis. Jis čia nori apgyvendinti žmoną, su kuria išsiskyrė ir tris jų bendrus vaikus, tačiau kitas teismas leido bute pasilikti Anželikai su sūnumi.

„Jis bandė sudaryti tokią sutartį, kad aš pasirašau ir jis išmoka tam tikrą kompensaciją, dabar neprisimenu, kiek siūlė litais ir tada aš atlaisvinu tą butą ir jis čia daro, ką nori“, – kalbėjo moteris. Ji parodė žinutes, kurias jai siuntė viceministras. Ragindamas pasiekti susitarimą, pagal kurį moteris su vaiku išsikraustytų, vyras siūlė jai pinigus. O paskutinė minėta suma – pusketvirto tūkstančio eurų. 

„Tada jis man pradėjo grasinti anstoliais. Kad jis ateis su anstoliu, kad pakeis spynas, vieną rakto kopiją duos man, kitą pasiims sau ir karts nuo karto vėl ateidinės“, – pasakoji ji.

Viceministro žodžiai moteriai nustebino ir Anželikos motiną Antaniną: „(sakė -aut. past.) kad mes aferistės, kad mes užgrobėm jo gyvenamą plotą, kad mes, ne tai, kad aferistės, kaip pasakius, tuoj prisiminsiu, buvo labai senai, kad mes apgaule meluodamos, ne meluodamos, bet grubiau pasakyta buvo, sukčiaudamos, apmeluodamos, apgaudamos, juk mes nieko neapgaudinėjom...

Anželika teigė, kad kaskart suskambus durų skambučiui, išsigąsta – jai vis neramu, kad atėjęs viceministras jos neišmestų žiemą į gatvę.

V.Juozapaitis prabilo apie spaudimą

Savo versiją apie šią istoriją išsakė ir Seimo Kultūros komiteto narys Vytautas Juozapaitis: „Na, tai turbūt prilygsta didžiausio, aukščiausio niekšiškumo rangui. Tos visos žinutės, grasinimai ir t.t.“

V.Juozapaitis tikino ir pats patyręs G. Andrulionio spaudimą. „Teko man taip pat pajausti to pareigūno labai panašų braižą, kuomet jis man asmeniškai skambindavo, ar skambino į mano asmeninį telefoną ir reikalavo atsiųsti vieną ar kitą raštą į ministeriją dėl tam tikrų jų nepadarytų darbų. Tai yra vis dėlto to žmogaus etikos ir moralės supratimo klausimas“, – kalbėjo jis.

Ministras pakeitė nuomonę
Šia istorija susidomėjus žiniasklaidai, viceministras apsisprendė. „Apmaudu, kad apie sunkią moters ligą aš sužinojau tik iš žurnalistų ir tik prieš filmavimo kameras. Man tai iš esmės keičia situaciją, todėl atsiimu visus iki šiol teiktus siūlymus poniai Anželikai ir mes šioje istorijoje dedam tašką, ji lieka tame bute gyventi“, – sakė G.Andriulionis.

Viceministras tvirtino leisiantis moteriai su vaiku gyventi iki jam sueis 18-a. Berniukui šiuo metu 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?