Keli konservatoriai siūlo, kad atleisti nėščią moterį būtų galima tik jos prašymu

Keli konservatoriai parengė Darbo kodekso pataisą, kad besilaukiančią ar neseniai kūdikio susilaukusią moterį iš darbo būtų galima atleisti tik jos iniciatyva.

Keli konservatoriai siūlo, kad atleisti nėščią moterį būtų galima tik jos prašymu. <br>M.Patašiaus nuotr.
Keli konservatoriai siūlo, kad atleisti nėščią moterį būtų galima tik jos prašymu. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2017, 3:53 PM

Šiuo metu darbo sutartis su nėščia darbuotoja jos nėštumo laiku ir iki jos kūdikiui sukaks keturi mėnesiai dar gali būti nutraukta šalių susitarimu, taip pat kai baigiasi terminuota darbo sutartis suėjus jos terminui.

Pataisas registravo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Paulius Saudargas, Monika Navickienė, Rimantas Jonas Dagys, Laurynas Kasčiūnas. Siūloma, kad jos įsigaliotų nuo gegužės.

Iniciatoriai sako taip norintys užtikrinti besilaukiančių moterų socialines garantijas, nes nėštumo metu netekus darbo smarkiai sumažėtų motinystės ir vaiko priežiūros išmokų, kurios apskaičiuojamos pagal vidutines darbo užmokesčio pajamas per paskutinius 12 mėnesių, dydis.

„Besilaukiančios darbuotojos atleidimas rimtai apsunkintų būsimos motinos galimybę pasirūpinti savo kūdikiu iki tol, kol ji vėl turės galimybę grįžti į darbo rinką. Todėl Darbo kodekse numatytos galimybės darbdaviui atleisti besilaukiančią darbuotoją „šalių sutarimu“, „nesant darbo sutarties šalių valios“ ir „kai baigiasi terminuota darbo sutartis suėjus jos terminui“ yra perteklinės ir socialiai neteisingos“, – pažymi iniciatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.