Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris

„Taip. Nelengva. Pasipriešinimas yra milžiniškas, bet ryžto nesumažėjo per tuos metus, jo tik padaugėjo“, – „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br> lrytas.lt koliažas
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br> lrytas.lt koliažas
Spaudos konferencija su R.Karbauskis ir G.Kildišienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Spaudos konferencija su R.Karbauskis ir G.Kildišienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis prakalbo apie klounus ir moteris<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 11:15 AM, atnaujinta Feb 1, 2018, 11:22 AM

Komentuodamas pusantrų metų šio Seimo kadencijos, valstiečių lyderis sakė, kad per tokį laiką sunku sutvarkyti tai, kas daugelyje sričių nebuvo tvarkoma 25 metus. Visgi tikino, kad negalima sakyti, jog jo vadovaujama didžiausia parlamento frakcija nepadaro darbų, kuriuos žadėjo nudirbti.

„Mes supratome, kad žmonės, kurie išvažiavo iš Lietuvos, išvyko, nes nematė pokyčių. Mes norime imtus tų pokyčių, nes be jų pasitvirtintų prognozė, kad už 20 metų Lietuvoje liks 1,8 mln. gyventojų“, – sakė R.Karbauskis.

Klounus labai gerbia

„Žinių radijuje“ kalbėjęs politikas dar kartą prakalbo apie diskusijas sukėlusi „G&G Sindikatas“ pasirodymą muzikos apdovanojimų M.A.M.A ceremonijos metu. Juose pasirodžiusi grupė atliko dainą „Tiems, kurie nieko nebijo“, o didžiuliame ekrane už jų puikavosi LVŽS lyderio nuotrauka su klouno iš siaubo filmo „Tas“ („IT“ – Aut.) makiažu.

Pats R.Karbauskis ketvirtadienį teigė labai gerbiantis klounus ir jų profesiją bei besidžiaugiantis, kad Lietuvoje „turime klounų akademiją“. Visgi toks muzikantų žingsnis jam neatrodė tinkamas.

„Šito nupiešimo ant mano veido tikslas buvo kitoks. Labai keistas sulyginimas (su klounu iš filmo „Tas“, kuris žudo vaikus – Aut.). Dar sykį pakartosiu, kad klouno specialybė yra labai garbinga ir labai nedaug žmonių gali būti klounais“, – sakė valstiečių pirmininkas.

Jis teigė, kad nei jis, nei jo partiečiai nelaiko nuoskaudos dėl prastų atsiliepimų viešojoje erdvėje ar tokių atvejų, kaip „G&G Sindikato“ pasirodymas. Seimo narys sakė, kad jei būtų jautrūs, valstiečiai reaguotų gerokai kitaip, bet savęs nelaiko jautriais.

„Mes tik sakome, kad tai, kas yra skelbiama, mato ir mūsų vaikai“, – teigė R.Karbauskis.

„Parodykite nors vieną nuotrauką“

Didžiausios Seimo frakcijos lyderio interviu metu klausimus galėjo užduoti ir „Žinių radijo“ klausytojai. Vienas jų paskambinęs klausė, kiek dar politiką skandins moterys. Atsakymą į tokį klausimą R.Karbauskis pradėjo nuo to, kad praėjusiais metais tapo seneliu – jo vyresnysis sūnus Justinas susilaukė pirmagimio.

„Laikau save jaunu seneliu ir tuo labai džiaugiuosi“, – teigė parlamentaras.

Visgi jis pakomentavo situaciją dėl vis kylančių pasvarstymų dėl jo santykių su moterimis. Jis kalbėjo, kad yra toks mokslas, kaip neurolingvistika, kuris, anot politiko, tiria, kaip žmonių smegenyse užsiprogramuoja tam tikri dalykai. Vienas jų – dažnai kartojama informacija.

„Reikia dalyką kuo daugiau pakartoti, kad žmonės tuo tikėtų. Taip yra su tomis istorijomis apie moteris“, – sakė politikas.

Prieš daugiau nei metus R.Karbauskio vardas buvo siejamas su buvusia Seimo nare Greta Kildišiene, kuri vairavo neaiškiomis aplinkybėmis iš valstiečių lyderiui priklausančio Agrokoncerno įsigytą prabangų visureigį „Range Rover“.

O štai prieš keletą mėnesių pradėta kalbėti apie LVŽS frakcijoje referente įdarbintą panevėžietę Mileną, kurios net ir frakcijos vadovybė darbo vietoje nebuvo matę ir apie tokią moterį nebuvo girdėję. Paaiškėjus tokiai informacijai moteris išėjo iš darbo.

Pats valstiečių lyderis teigė, kad Milena yra neįgali ir dirba per atstumą. Tačiau Seimo kanceliarijoje informacijos apie tai nebuvo rasta. Apie referente įvardintą moterį R.Karbauskis prakalbo ir „Žinių radijuje“.

„Klaida buvo tik ta, kad nebuvo įrašyta, kad ji neįgali ir dirba per atstumą, bet referentams nėra ir kur įrašyti. Kaip tam žmogui dabar vaikščioti gatvėmis, kai rašoma, kad ji Karbauskio mergina?

Aš niekada neprileidžiu žiniasklaidos prie šeimos. Šeima yra, viskas gerai. Būkite mieli, parodykite man nors vieną nuotrauką, kuri patvirtintų tai, kas yra sakoma“, – sakė R.Karbauskis. Jis svarstė, kad kalbos apie jo santykius su kitomis moterimis sklinda dėl to, kad norima sugriauti valstiečių, kaip propaguojančių šeimos vertybes, įvaizdį.

Be to, jis pridūrė, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija jau visai netrukus turėtų imtis vertinti referentės Milenos darbų ir jos padėties frakcijos sekretoriate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.