Dingusio dvimečio ieškojęs savanoris metė įtarimų šešėlį tėvams

Beveik savaitę Panevėžio rajone ieškoma savo namų kieme dingusio nė dvejų metukų neturinčio mažylio. Tęsiamos paieškos ir vandenyje, toliau tikrinamos galimos kitos galimos vaiko dingimo versijos. Pareigūnų pagalbos prašė ir mažylio tėvai. Jie kreipėsi į policiją neapsikentę savanoriais prisistatančių pagalbininkų, praneša „Lietuvos ryto“ televizija. 

 Dingusio dvimečio paieškos tęsiamos.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Dingusio dvimečio paieškos tęsiamos.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Panevėžio rajone įvykusi nelaimė sukrėtė visą Lietuvą.<br> JP.lt nuotr.
Panevėžio rajone įvykusi nelaimė sukrėtė visą Lietuvą.<br> JP.lt nuotr.
Panevėžio rajone įvykusi nelaimė sukrėtė visą Lietuvą.<br> JP.lt nuotr.
Panevėžio rajone įvykusi nelaimė sukrėtė visą Lietuvą.<br> JP.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos ryto“ televizija, Kristina Ragauskienė

Feb 6, 2018, 6:34 PM, atnaujinta Feb 7, 2018, 11:58 AM

Tėvai sako nebesijaučiantys saugūs savo namuose. Neva berniuko ieškantys žmonės pradėjo kelti įvairiausias versijas. Kaltina pačius tėvus dėl vaiko dingimo. Vienas savanoris policijai pranešė apie internete aptiktą vaizdo įrašą, kuriame esą girdimi pribloškiantys motinos žodžiai. 

Tėvai su žiniasklaida nebendrauja

Dingusio berniuko tėvai po kelių valandų, praleistų pareigūnų kabinete skubėjo namo. Šeima prašė policijos pagalbos, užtikrinti ramybę ir saugumą savo namuose. Tačiau apie tai kalbėti viešai nepanoro. Policija ne kartą turėjo tramdyti neva vaiko ieškoti atvykusius savanorius. Žmonės čia plūdo naktimis, savaitgalį. 

„Pareigūnų vienas ekipažas jau beveik apsigyveno ten, tiesiog, kad užtikrintų viešąją tvarką, užtikrintų artimųjų ir šalia gyvenančių žmonių saugumą, rimtį, privatumą. Buvo ir neblaivių asmenų atvažiavę, kėlė triukšmą, (rodė – aut. past.) nepasitenkinimą, aiškinosi tarpusavyje, nesutarė vieni su kitais, kėlė įvairias versijas. Kiti ėjo į privačias erdves, buvo agresyviai nusiteikusių asmenų“, – sakė Panevėžio policijos atstovė Rasa Galkauskienė.

Teigia radęs pėdsakus

Savanoriu prisistatantis panevėžietis Vilmantas Bieliūnas sako nuo pat pirmų dienų su keliasdešimčia bendražygių aktyviai ieško berniuko. Vaikinas tvirtina gelbėjantis pareigūnams. 

„Mūsų vardą sužlugdė tie, kurie atvažiavo šiaip dėl pramogos ir girtų buvo ir visų kitų nesąmonių, vagystės, plėšimai dar kažkas, mūsų visi savanoriai, 20- 30 žmonių, skirtingai kas gali atvažiuoja, visi yra koordinuojami per  racijas“, – pasakojo jis.

Vaikinas pasakojo radęs neva vaiko ir suaugusiojo pėdsakus, vedančius link upės. Visa tai užfiksavo ir perdavė policijai. Savanoriai savaip vykdo paiešką ir vandenyje. 

Gluminantis įrašas

Antradienį panevėžietis policijai pranešė apie internete aptiktą vaizdo įrašą. V. Biliūnas sakė, kad jame kalba dingusio berniuko mama, jos žodžiai savanorį pribloškę.  

„Ir per užpakalį daviau, ir per žandus daviau, ir smarkiai mušiau ir jis vis tiek tą patį daro“, – vaizdo įraše girdėtus žodžius prisiminė savanoris. „Kaip suprantam jis kažką – „kaldrytę“ ar ką ten kandžiojo...Vaizdo įrašas įkeltas prieš metus, nesuvokiama kaip 9 – 10 mėnesio vaiką galima mušti “, – teigė jis.

Minimas įrašas iš interneto buvo greitai  pašalintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.