R. Žemaitaitis apie priekabiavimo skandalą: „Parašau į internetą ir tai tiesa“

Nors ir pritaria seksualiniu priekabiavimu kaltinamo režisieriaus Jono Vaitkaus nušalinimui nuo darbo su studentais, „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis įžvelgia ir problemą kilusioje viešinimo bangoje.

Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-09 08:36, atnaujinta 2018-02-09 09:24

„Nušalinimas, moraline prasme, yra teisingas žingsnis, bet teisine – ne“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis. Tačiau jis pripažino, kad būdamas Vilniaus dailės akademijos (VDA) ar kitos įstaigos, kurioje kyla panašios problemos vadovu, jis ir pats nušalintų kaltinimų sulaukusį asmenį, kol vyks tyrimas.

Visgi jis sakė, kad jam kelia nerimą įsigalinti „Facebook“ pranešimų mada, mat būtent naudojant šį socialinį tinklą dažniausiai viešinami pranešimai apie galimą priekabiavimą.

„Sugalvoju ar prisimenu, kas įvyko prieš penkis ar daugiau metų, parašau į internetą ir tai jau yra tiesa. Normalioje teisinėje valstybėje taip būti neturėtų. Turėtų būti faktai. Bet tiesa, esu matęs atvejų, kai viešumas padeda išspręsti problemą“, – sakė R.Žemaitaitis.

Politikas neslėpė, kad jam keista, jog Seimo Švietimo ir mokslo bei Kultūros komitetai imasi atlikti savo tyrimus, lyg būtų ikiteisminio tyrimo institucijos.

Kliuvo ir premjerui

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderiui sunkiai suprantamas atrodė premjero ir vidaus reikalų ministro pasiūlymas panaikinti numatytus terminus, per kuriuos turi būti atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Jo manymu, tokiu atveju ikiteisminiai tyrimai gali trukti net iki dešimties metų, o kai kurių bylų tyrimus yra privaloma atlikti kuo greičiau. „Seksualinio priekabiavimo bylos yra jautrios, todėl daugiausiai per šešis mėnesius turėtų būti atliktas ikiteisminis tyrimas“, – laidoje „Opozicija“ kalbėjo R.Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.