Politikas Zigmantas Balčytis vis dar ant lagaminų

Kovą sueis lygiai metai, kai Zigmantas Balčytis pranešė, jog dėl svaiginamos tarptautinės karjeros atsisakys Europos Parlamento nario mandato, bet pasakyti lengviau nei padaryti.

Zigmantas Balčytis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Zigmantas Balčytis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-02-15 07:30, atnaujinta 2018-02-15 07:31

Z.Balčytis iki šiol sėdi ant lagaminų, bet daug kas spėja, kad socialdemokratui teks juos išsikrauti.

Tačiau pats europarlamentaras dėl prieš metus paskelbtų planų nusiteikęs optimistiškai: „Viskas bus gerai.“

Dėl siūlymo dirbti besisteigiančioje reitingų agentūras kontroliuosiančioje tarptautinėje organizacijoje Niujorke prieš metus 64-erių Z.Balčytis pasitraukė iš kovos dėl Socialdemokratų partijos pirmininko posto.

Iš pradžių buvo skelbiama, kad europarlamentaro mandato politikas turėtų atsisakyti balandį, vėliau ši data atidėta mėnesiui. Praėjusią vasarą į Niujorką sparnus pakėlęs Z.Balčytis kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ guodėsi, kad organizacijos steigimas vyksta ne taip sklandžiai, kaip tikėtasi, bet neabejojo, jog rugsėjį viskas išsispręs.

Panašiai Z.Balčytis kalbėjo ir rudenį: „Nieko nenutiko – viskas yra gerai. Spalį viskas išsispręs ir, ko gero, aš išvažiuosiu.“

Ant lagaminų tebesėdintis europarlamentaras ir dabar nepraranda vilčių, kad prieš metus išgirstas pasiūlymas virs tikrove.

„Mums laikas slenka lėtai, jiems – labai greitai. Bet per mėnesį procesas jau turėtų baigtis“, – šią savaitę „Lietuvos rytui“ sakė Z.Balčytis.

Europos Parlamento narys tvirtino negalįs plačiau kalbėti apie užsitęsusį procesą, nes saisto konfidencialumo įsipareigojimai, be to, neslėpė ir pats žinantis ne visas detales: „Viskas ten yra normaliai, organizacija formuojasi ir tvirtinasi.

Bet, viena vertus, nelabai tuo domiuosi, kita vertus, nelabai galiu kalbėti apie tai, ko nežinau.“

Jeigu Z.Balčyčiui pavyktų išvykti į Niujorką, jam tektų atsisakyti ne tik europarlamentaro mandato, bet ir palikti partiją. Buvusį bendražygį Europos Parlamente greičiausiai pakeistų šiuo metu naujos Socialdemokratų darbo partijos vienas būrėjų Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Pokyčių Z.Balčyčio karjeroje jau metus laukia ir į pensiją pasitraukęs kairiųjų veteranas Bronius Bradauskas. Jis Seime pretenduoja pakeisti G.Kirkilą. Nuo partijos atskilusius bičiulius aršiai kritikavęs politikas, jeigu turės galimybę grįžti į parlamentą, greičiausiai papildys Socialdemokratų partijos frakcijos gretas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.