Arūnas Karaliūnas. Prieš keliant nykštį derėtų apsidairyti

Dviejose nuotraukose įsiamžinęs Kauno meras V.Matijošaitis turbūt net neįsivaizdavo, kokią komentarų bangą sukels šie vaizdai. Tiek linksmų, tiek piktų. Nors V.Matijošaitis jau trejus metus eina svarbias viešas pareigas, susidaro įspūdis, kad kartais apie tai užmiršta. 

 Arūnas Karaliūnas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Arūnas Karaliūnas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 7:00 AM

Viena jo nuotrauka – linksma. Nežinomas autorius užfiksavo išties neįprastą vaizdą: V.Matijošaitis apsikabino Klaipėdos merą V.Grubliauską ir švelniai prigludo prie pastarojo krūtinės. Galima spėti, kad uostamiesčio meras tokio palankumo nusipelnė dėl sprendimo užsivilkti „Žalgirio“ krepšininkų marškinėlius. 

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko Karaliaus Mindaugo taurės finalo varžybos, kuriose Kauno krepšininkai tapo nugalėtojais. Nieko nuostabaus, kad dėl mylimos komandos pergalė sukėlė V.Matijošaičio jausmų proveržį. 

To proveržio atvaizdą paviešino V.Grubliausko žmona, tačiau netrukus turbūt pasigailėjo dėl tokio poelgio, nes dėl šios nuotraukos kilo nemenkas erzelis. Lyg ir nieko blogo joje neužfiksuota, tačiau visi liko nepatenkinti. 

Antroji nuotrauka – gerokai rimtesnė, nors pradinis sumanymas turbūt buvo visai kitoks. Vasario 16-ąją vykusiuose renginiuose skubėjo įsiamžinti daugybė kauniečių, tarp jų ir Kauno meras V.Matijošaitis, dalyvavęs Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vykusioje šventėje. 

V.Matijošaitis su keliais bendražygiais buvo užfiksuoti nuotraukoje gerai nusiteikę ir laikantys iškeltus nykščius į viršų. 

Atrodytų, viskas labai puiku, žmonės džiaugiasi švente. Visa bėda, kad žinomi kauniečiai įsiamžino skulptoriaus J.Zikaro ir architekto V.Dubeneckio paminklo žuvusiems už Lietuvos laisvę fone. 

Jeigu tokia nuotrauka atsidurtų asmeniniame albume, nebūtų apie ką kalbėti, tačiau Seimo narė A.Papirtienė suskubo ja pasidalinti socialiniame tinkle. Štai tuomet ir pasipylė komentarų lavina. 

Pikčiausi komentatoriai mėgino savaip aiškinti V.Matijošaičio elgesį ir svarstė, neva jis džiaugiasi kovotojų žūtimi. Kiti prisiminė ministrą L.Kurkuraitį, kuris aplankęs nužudyto Matuko kapą irgi suskubo apie tai pasigirti socialiniame tinkle. 

Tiesa, atsirado ir V.Matijošaičio gynėjų, kurie tiesiog džiaugėsi gera šventės dalyvių nuotaika, o vienintelė nevykusi aplinkybė – nuotraukai netinkamai parinkta vieta. 

Turbūt nei V.Matijošaitis, nei greta jo stovintys žmonės nesidžiaugė už laisvę kovojusių žmonių žūtimi, tačiau tokioje vietoje stovėti iškėlus nykštį į viršų buvo prastas sumanymas. 

Seimo narė A.Papirtienė suskubo pašalinti nuotrauką iš savo profilio ir atsiprašė už nesusipratimą. Tą patį padarė V.Matijošaičio atstovai, kurie taip pat patarė merui neskubėti tenkinti prašymų nusifotografuoti gerai neapsižvalgius aplink. 

V.Matijošaitis nėra nei pirmas, nei paskutinis Kauno meras, kurio nuotraukos tampa piktų apkalbų taikiniu. 
 
Šioje srityje turbūt nepralenkiamas buvo V.Šustauskas, kuris baikerių šventės metu lepinosi pusnuogių merginų dėmesiu ir net nebandė slapstytis. Turbūt niekas tuo metu pernelyg nebūtų nustebęs išvydus V.Šustauską prigludusį ant bendražygio krūtinės. Pasak liudininkų, tuo metu savivaldybėje vyko triukšmingi vakarėliai, o jų metu liejosi ne tik kava. 

Buvęs Kauno meras A.Kupčinskas ne kartą pasirodė viešumoje vilkėdamas tautinį kostiumą, tačiau ir tai negelbėjo nuo piktų apkalbų – jaunas vyras esą susipykęs su gero skonio tradicijomis ir gyvena praeitimi. 

Jeigu A.Kupčinskas tuomet būtų apsirengęs „Versace“ ar „Hugo Boss“ kostiumą, rezultatas turbūt būtų labai panašus. Kai nori mušti, lazdą visada rasi. 

Viešu žmogumi tapęs verslininkas, mokslininkas ar paprastas vairuotojas turi susitaikyti su padidintu visuomenės dėmesiu. Nepaisant visų pastangų nuoširdžiai atlikti savo pareigą, dažniausiai tenka skaityti piktas bei pagiežingas nuomones. 

O kaskart paprašius nusifotografuoti tokiam žmogui iš pradžių derėtų apsidairyti, kas stovi už nugaros. 

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.