Seimo komisija išklausys LRT direktoriaus pavaduotoją R. Paleckį

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansus ir ūkinę veiklą tirianti Seimo laikinoji komisija antradienį planuoja išklausyti nacionalinio transliuotojo direktoriaus pavaduotoją Rimvydą Paleckį.

R. Paleckis<br>T.Bauro nuotr.
R. Paleckis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 6:45 AM, atnaujinta Feb 27, 2018, 8:30 AM

„Kviečiame LRT direktoriaus pavaduotoją ir paklausinėsime jį“, – BNS sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Anot jo, komisija jau baigia pagrindines suplanuotas apklausas, tačiau ateityje į posėdžius dar bus kviečiami institucijų, kurioms adresuoti klausimai dėl LRT, atstovai, tarp jų – Specialiųjų tyrimų tarnybos darbuotojai.

Komisija anksčiau yra išklausiusi LRT generalinį direktorių Audrių Siaurusevičių, LRT tarybos vadovą Žygintą Pečiulį, LRT Administracinės komisijos pirmininką Tadą Šarapovą.

Komisiją LRT finansams tirti Seimas sudarė baigdamas rudens sesiją. Parlamentas yra nurodęs laikinosios komisijos tyrimą baigti iki birželio 1-osios.

Komisijos iniciatoriai „valstiečiai“ teigia, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, ji taip pat turi nagrinėti LRT pirkimus, vadovybės struktūrą.

Grupė parlamentarų yra kreipęsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar komisijos sudarymas nepažeidžia Konstitucijoje įtvirtintų žodžio laisvės principų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.