Rengiantis Rusnės estakados statyboms bus kertami medžiai

Rengiantis Rusnės estakados statyboms ir užliejamo kelio rekonstrukcijai pradedami parengiamieji darbai – kitos savaitės pradžioje bus kertami eismui trukdantys medžiai.

Rusnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 3, 2018, 2:43 PM

Beveik 300 senų medžių kirtimui priešinosi dalis gyventojų, Valstybinių saugomų teritorijų tarnyba (VSTT), tačiau Susisiekimo ministerija penktadienį informavo, kad su Aplinkos ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) bei VSTT pasirašytas memorandumas, numatantis medžių atsodinimą.

VSTT vadovas Albertas Stanislovaitis anksčiau BNS tikino, kad rengiant Lietuvos automobilių kelių direkcijai rengiant kelio tvarkymo projektą neatliktas poveikio aplinkai vertinimas dėl kelio atkarpos rekonstrukcijos iki estakados.

Savo ruožtu Automobilių kelių direkcijos laikinasis vadovas Vitalijus Andrejevas BNS pabrėžė, kad tokios procedūros neatliktos, nes medžiai auga kelio važiuojamojoje dalyje ir šalinami ne dėl rekonstrukcijos, o dėl to, kad trukdo eismui. Jis patikino, kad kitąmet planuojama medžius šalia kelio atsodinti.

„Kalbame apie tai, kaip galime užtikrinti kraštovaizdžio atkūrimą ir pažiūrėti į tą reikalą ne formaliai, o su išreikštu rūpesčiu, kad mums rūpi gamta. Kalbamės, kur mes galėtumėme atsodinti medžius, kadangi vietos yra nedaug, kelio juosta pakankamai siaura. Kalbame, ar nebūtų galimybės atsodinti tiek valstybinėje laisvoje žemėje, tiek privačiuose sklypuose, dalyvaujant Šilutės rajono savivaldybėje“, – sakė V. Andrejevas.

LAKD vadovas pabrėžia, kad medžiai pačios estakados vietoje nebus kertami, jie šalinami tik tose vietose, kur jau šiuo metu trukdo eismui. Anot jo, gyventojai buvo informuoti apie visas procedūras.

Pasirašytame memorandume Automobilių kelių direkcija taip pat įsipareigojo rūpintis medžių juostomis prie regioniniame parke esančių Kintų–Ventės, Rusnės–Pakalnės ir kitų kelių.

Rusnės estakada bus statoma kelyje Šilutė–Rusnė, kuris vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius yra užliejamas bei taip sutrikdo vietos susisiekimą bei vietinių gyvenimą. 

Rekonstruojamame 5 kilometrų ilgio kelio ruože bus įrengta nauja kelio dangos konstrukcija, apie 1,8 kilometrų ilgio kelio atkarpa prie estakados bus paaukštinta, taip pat bus nutiestas 4,5 kilometrų ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas. Pačiame žemiausiame, kasmet užliejamame kelio ruože bus pastatyta gelžbetoninė sijinė 750 metrų ilgio dviejų eismo juostų estakada.

Autorius: Ignas Jačauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.