Petras Gražulis užsimojo sustabdyti konservatorių partijos veiklą

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Petras Gražulis užsimojo sustabdyti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos veiklą. Dėl, anot jo, partijos normų, kurios yra panašios į teroristinės grupuotės požymius.

Petras Gražulis nori stabdyti Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos veiklą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis nori stabdyti Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos veiklą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 1:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:19 PM

Seimo narys registravo rezoliuciją, kuria kreipiasi į Vyriausybę ir teisingumo ministeriją. Jo argumentas – Politinių partijų įstatymas, kuris draudžia steigtis ir veikti politinėms partijoms, kurių programoje ar veikloje praktikuojama rasinė, tautinė, religinė, socialinė nelygybė ir neapykanta, autoritarinio ar totalitarinio valdymo, valdžios užgrobimo prievarta metodai, karo ir smurto propaganda, žmogaus teisių bei laisvių, viešosios tvarkos pažeidimai, kurie prieštarauja Konstitucijai ir teisės normoms.

Remdamasis šiais duomenimis P.Gražulis konstatuoja, kad „Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija jau yra Seimo pripažinta teroristinės organizacijos požymių turinčia grupuotė“.

P.Gražulis atsižvelgia į partijos sisteminius veiksmus ir bandymus užgrobti valdžią, dėl to primena, kad visos valdžios institucijos turi „atsakomybę ir prievolę užtikrinti Lietuvos politinės sistemos sklandų, skaidrų ir demokratišką veikimą“.

Dėl to jis prašo sustabdyti „Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kaip juridinio asmens veiklą ir, esant poreikiui, pradėti partijos likvidavimo procesą“.

Šios partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo šios rezoliucijos tekstu ir ironiškai prirašė: „Aha, na tai priėjom liepto galą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.