A. Tapinas nesudeda ginklų: įvardijo visus, kuriems mitingas buvo nė motais

Antradienį Seimo posėdžio metu žlugus valstiečio J.Džiugelio idėjai, kad balsavimas dėl apkaltos turi būti atviras, žurnalistas Andrius Tapinas supyko dėl to, kad Seimo nariai į darbą neatėjo. Jis socialiniame tinkle „Facebook“ suskaičiavo, kurie parlamentarai posėdyje dalyvavo, o kurių darbo vietoje jau nebuvo.

A. Tapinas nesudeda ginklų: įvardijo visus, kuriems mitingas buvo nė motais<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A. Tapinas nesudeda ginklų: įvardijo visus, kuriems mitingas buvo nė motais<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 10:53 AM, atnaujinta Mar 21, 2018, 11:53 AM

„O juk kiek buvo kalbų, kiek marškinių draskymosi po Basčio tragikomedijos. Čia ne mes, čia jie, bet jau viskas, daugiau taip nebus. Nenormalu, taip negali būti, Seimui skaidrumo – kartojo ir patys Seimo nariai, ir visuomenės, ir valstybės vadovė. Pokšt – ir nepavyko. Kas nutiko? Banalus, bet ties Charmso absurdais balansuojantis dalykas. Seimo nariai tiesiog neatėjo į darbą“, – rašė žurnalistas.

Posėdyje iš tiesų dalyvavo tik 70 Seimo narių, tai yra mažiau nei pusė parlamentarų.

Anot A.Tapino, aktyviausiai dalyvavo valstiečiai. „Iš 56 narių atėjo 34 ir jų nuomonės pasidalijo. Kaip sakoma, laisva valia, kada nereikia Ramūnui. Tikrai smagu matyti tą laisvą valią, kai Karbauskis balsuoja už, o pusė susilaiko, nes visi supranta, kad nelabai jiems tos pataisos reikia“, – ironizavo jis, sukritikuodamas ir liberalų frakcijos lankomumą, ir patį balsavimą.

„Atrodytų, kam kam, o liberalams jau tikrai reikėtų palaikyti skaidrumą didinančius įstatymus iki Paskutinio teismo dienos, bet ne. Ateina pusė, visi vieningai balsuoja prieš ir realiai pribaigia pataisą“, – rašė jis.

A.Tapinui taip pat užkliuvo socialdemokratų balsavimas prieš šį projektą. Tačiau tai jo nenustebino, artimiausia reali apkalta – A.Skardžiaus. O „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovo salėje nebuvo iš viso.

Tačiau bene daugiausia kritikos A.Tapinas pažėrė konservatoriams. „Visa TS-LKD frakcija balsavo už. Taip. Bet iš 31 nario į darbą atėjo tik 12. Suknisti 12! Kur kiti 19? Būtų pakakę 11 papildomų balsų, tada posėdyje dalyvauja 81 narys, 41 už ir pataisa priimama“, – pyko žurnalistas.

Jis išvardijo ir tuos Tėvynės sąjungos atstovus, kuriems ši pataisa nelabai rūpėjo. „Adomėnas, Bilotaitė, Dagys, Degutienė, Juknevičienė, Kernagis, Kreivys, Kubilius, Majauskas, Navickas, Saudargas, Skaistė, Starkevičius, Strelčiūnas, Šimonytė, Zingeris. Būtų 11 iš jų pakentėję dar pusantros valandos darbe, įstatymas būtų priimtas“, – rašė A.Tapinas.

Jis rašė, kad jam aišku, kodėl požiūris į valstiečius yra teigiamas.

„Bet kai Karbauskis, Širinskienė ir Puteikis sėdi darbe ir balsuoja už skaidrumą, o Adomėno, Šimonytės ir Juknevičienės nė padujų, tai supranti, kad gyveni kažkokių kreivų veidrodžių karalystėje“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.