Gabrielius Landsbergis apie darbą Seime: „Tai – ne demokratija“

„Paskutinė savaitė buvo sudėtinga“, – apie Seimo darbą „Žinių radijuje“ kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis. Jis kalbėjo, kad tai, kas šiuo metu vyksta parlamente, panašu į galios žaidimus ir valdančiųjų norą pervažiuoti opoziciją sprendimų priėmime.

Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 8:47 AM

Laidoje „Opozicija“ apie siūlomą sudaryti laikinąją komisiją, kuri tirtų su žemės ūkiu susijusius klausimus, kalbėjęs konservatorių pirmininkas sakė, kad Seimas yra vieta, kur vienas iš darbų yra atsakyti į visuomenei kylančius klausimus. Būtent todėl, anot jo, reikalinga komisija, bet valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos (LVŽS) atstovai siekia, kad ji netirtų klausimų, susijusių su šios partijos lyderiu.

„Dalis klausimų yra susiję su Ramūnu Karbauskiu ir yra dedamos pastangos, kad į tuos klausimus nebūtų atsakyta. Komisija galima buvo sukurti ir vakar (ketvirtadienį – Aut.). Pusiau juokais skamba, bet jie tai įrašė į papildomus klausimus, tai profesoriaus Landsbergio įsitraukimą į žemės pertvarką, ar jis 1991 metais sugriovė Lietuvą ar ne.

Aš visiškai rimtai sakau, kad šalia tų klausimų, kurie buvo parašyti, galima rašyti ir šitą, atsakom. Bet buvo pasirinkta klausimus išbraukti viską ir palikti klausimą apie 1991 metus. Akivaizdu, kokiu keliu einame, kad tokiu tokiu valomasi sau aikštelė, pasistatoma, kas jiems reikalinga. Tai nėra demokratija“, – kalbėjo G.Landsbergis.

TS-LKD pirmininkas teigė, kad prieš siūlant kurti laikinąją komisiją, buvo išsiųsta nemažai kreipimusi institucijoms. Vienas jų nugulė Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM), bet iš jos gautas atsakymas, kad neturi galimybių atsakyti į užklausimą ir to daryti nežadama, nes ŽŪM nėra operatyvinė institucija.

„Galbūt yra koks pretekstas to nedaryti, nesiaiškinti, nesigilinti. Komisija, kaip parlamentinės kontrolės institucija, tai nėra opozicija ar opozicijos frakcija. Tai bendras Seimo veiksmas“, – sakė G.Landsbergis.

Anot jo, jei valdantieji pasirinktų nekurti komisijų tais klausimais, kurie jiems yra nepalankūs, jo vadovaujama frakcija nedalyvautų nė vienos kitos komisijos veikloje, nes jos tiesiog nebūtų demokratiškos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?