Šiaulių arenos valdytojas vėl mins teismo slenkstį

Už nusikalstamą Šiaulių arenos valdymą nuteistas Gintaras Radavičius sulaukė dar vieno kirčio. Šiaulių miesto savivaldybė pirmadienį kreipėsi į teismą, kad iš koncesininko būtų išieškota beveik 215 tūkstančių eurų.

Savivaldybės administracijos direktorius A.Bartulis (kairėje) bandė įtikinti G.Radavičių, kad finansinės ataskaitos pildytos neteisingai, bet arenos valdytojas buvo neperkalbamas. Todėl nutarta pinigus išsiieškoti per teismą.<br>G.Šiupario nuotr.
Savivaldybės administracijos direktorius A.Bartulis (kairėje) bandė įtikinti G.Radavičių, kad finansinės ataskaitos pildytos neteisingai, bet arenos valdytojas buvo neperkalbamas. Todėl nutarta pinigus išsiieškoti per teismą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 4:34 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 4:37 PM

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė, į teismą kreipiamasi dėl 2016 m. nepagrįstai sumokėto koncesijos mokesčio.

„Šiaulių areną valdanti įmonė 2015 m. susigrąžino pinigus už anksčiau pirktus banko „Snoras“ vertybinius popierius, bet atgauta suma kažkodėl įtraukta į kitų metų finansinę apskaitą. Dėl šio veiksmo įmonės balansas tapo minusinis, o Savivaldybei iškilo prievolė 2016 m. sumokėti koncesijos mokestį“, - sakė A.Bartulis.

Oficialus 2015 m. veiklos rezultatas buvo daugiau kaip 15 tūkstančių eurų nuostolio. Pridėjus atgautą daugiau kaip 20 tūkstančių eurų vertybinių popierių draudimo išmoką, „Pramogų salos“ balansas būtų pasikeitęs į teigiamą – pelnas siektų daugiau kaip 5 tūkstančius eurų.

Ginčas dėl koncesininko vykdomos buhalterinės apskaitos vyko ne vieną mėnesį, bet jo taikiai išspręsti nepavyko. Todėl Šiaulių miesto savivaldybė pasisamdė teisininkų kontorą „Magnusson“ konsultuoti šiuo klausimu ir paruošti ieškinį.

Šiaulių apygardos teismui išsiųstame ieškinyje prašoma ne tik priteisti beveik 215 tūkstančių eurų, 5 proc. palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas, bet ir taikyti laikinąsias apsaugos priemones ieškiniui užtikrinti – areštuoti „Pramogų salos“ sąskaitas, turtą.

Mat viešosios įstaigos dalininkų įnašą sudaro vos 58 eurai.

Kol ginčas neišspręstas, A.Bartulis nusprendė stabdyti koncesijos išmokų pervedimą – nuo šių metų pradžios „Pramogų sala“ nesulaukė nė vieno pavedimo.

Dėl nuostolių rypuojantis VšĮ „Pramogų sala“ dalininkas ypač dosnus sau. 2016 m. už  G.Radavičiaus paslaugas buvo atseikėta 54670 eurų.

Tokiu uždarbiu negali pasigirti net Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, kuris per metus uždirbo 50,1 tūkstančio eurų.

Latvijos prezidento Raimondas Vėjuonio alga pernai siekė 54,7 tūkstančio eurų, o Kinijos prezidentas Xi Jinpingas metus triūsė už 18,5 tūkstančio eurų metinį atlygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.