Seime prabilta apie Broniaus Markausko apkaltą ir interpeliaciją

Seimo socialdemokratų partijos frakcija kviečia žemės ūkio ministrą Bronių Markauską į Seimą ir atsakyti į klausimus. Žemės ūkio ministrui bandant paaiškinti situaciją dėl jo šeimos ūkininkavimo svetimoje žemėje kyla vis daugiau klausimų.

Bronius Markauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Bronius Markauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 11:03 AM

Ministras davė priesaiką sąžiningai tarnauti Lietuvai ir jos žmonėms. Tai tegu sąžiningai iš Seimo tribūnos atsako, ar sąžininga be savininko leidimo ūkininkauti jo žemėje ir dar už tai gauti išmokas,“ – sako Algirdas Sysas.

Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Juozo Oleko teigimu, šios ministro B. Markausko žemių istorijos paviešinimo metu paaiškėjo, kad toks ūkininkavimo modelis be leidimo – populiarus dalykas, bet klausimas – ar toleruotinas.

„Jeigu ministras pats naudojosi tokiu žemdirbystės be leidimų modeliu ir patvirtino, kad taip daro daugelis ūkininkų – ar tai reiškia, kad ir toliau egzistuos ir bus leidžiama tokia tvarka Lietuvoje,“ – kelia klausimą Seimo narys.

Žemės ūkio ministras Seime turės atsakyti į socialdemokratų pateiktus klausimus. Frakcija neatmeta tikimybės, jeigu ministro B. Markausko atsakymai netenkins Seimo narių – bus inicijuojama interpeliacijos arba apkaltos ministrui procedūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.