Šeimoms – puiki žinia iš Seimo: siūlo privilegiją suteikti ir vieną vaiką auginantiems tėvams

Seime – siūlymas, galintis nudžiuginti dalį tėvų. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė Monika Navickienė siūlo, kad vadinamąjį tėvadienį gautų ir vieną vaiką auginantys tėvai.

Seime pateiktas siūlymas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Seime pateiktas siūlymas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Monika Navickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Monika Navickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-04-24 10:40, atnaujinta 2018-04-24 10:42

Darbo kodekso straipsnio pakeitimo projekte numatyta suteikti šeimoms papildomą poilsio dieną per mėnesį, nepriklausomai nuo to ar pora augina vieną, ar du vaikus iki dvylikos metų. Taip pat pasiūlyme numatyta alternatyva sutrumpinti darbo laiką dviem valandomis per savaitę.

Galiojanti tvarka – neteisinga

Šiuo metu galiojanti nuostata, kad papildomus laisvadienius per mėnesį gali pasiimti tik du ir daugiau vaikų auginantys tėvai (du vaikus auginantys – vieną laisvą dieną per mėnesį, o tris ir daugiau – dvi dienas), pasak konservatorių, yra neteisinga. M.Navickienės pranešime pastebima, kad nėra aišku kodėl šiuo atveju yra diskriminuojami vieną vaiką auginantys darbuotojai, kai rūpesčių ir iššūkių suderinti darbinius ir šeimos įsipareigojimus jiems tikrai nėra mažiau.

„Galimybė suderinti darbinius įsipareigojimus su šeimos gyvenimu ir vaikų auginimu vis labiau motyvuoja darbuotojus, daugeliu atvejų, netgi labiau nei didesnis darbo užmokestis. Ne vienas tyrimas ir konkrečių šalių patirtis parodė, kad lankstus darbo grafikas ar darbo laiko trumpinimas neturėjo neigiamų pasekmių veiklos rezultatams.

Netgi priešingai – pastebima nauda tiek darbdaviui, tiek pačiam darbuotojui: darbuotojai tampa atsakingesni, laimingesni, patiria mažiau streso, pagerėja tarpusavio santykiai, didėja produktyvumas, mažėja sergamumas“, – teigė M. Navickienė.

Seimo narės pateikta Darbo kodekso pataisa ne tik siekia suvienodinti sąlygas visiems vaikus auginantiems darbuotojams Lietuvoje, tačiau kartu ir įpareigoti verslą sudaryti palankesnes darbo sąlygas šiems darbuotojams bei pamažu pratintis prie naujų, kitose šalyse sėkmingai taikomų motyvacijos standartų, kurie netruks pasiekti ir Lietuvą.

„Kadangi Lietuvoje verslas dar kiek atsargiai žiūri į kitose šalyse vis dažniau ir drąsiau taikomą praktiką trumpinti darbo laiką, suteikti darbuotojams lanksčias darbo valandas ar sudaryti galimybę dirbti iš namų, todėl šiuo atveju teikiamas pasiūlymas įpareigojantis įmones sudaryti palankesnes darbo sąlygas visiems vaikus auginantiems darbuotojams“, – teigė M. Navickienė.

Palaikyti neskuba

Tiesa, valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovai kol kas netrykšta noru palaikyti tokį pasiūlymą.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad pirmiausia reikia susipažinti su pasiūlymu: „Kiekvieną siūlymą galima diskutuoti, aš turiu su juo susipažinti, kas ten yra siūloma. Tie laisvadieniai kainuoja. Kita vertus, jei yra prasmė ir yra argumentai, galime diskutuoti.“

Valstiečių frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis taip pat teigė, kad su pasiūlymu pirmiausia reikia susipažinti.

„Šeimos gerovė ir rūpestis šeima yra mūsų strateginis, pats pirmas klausimas. Bet ar šitas siūlymas yra teisingas ir priimtinas? Reiktų analizuoti, kiek yra išeiginių dienų, lyginti ir t.t. Daug labai susijusių klausimų su tuo, kaip tai veiktų ekonomiką ir ar patys tėvai suinteresuoti.

Žmonių gerovė susideda iš to, kaip jie gali aprūpinti savo šeimą dirbami. Mes galime daug ką prigalvoti, bet kas tai kompensuos – darbdavys ar kas?“- komentavo R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.