T. Dapkus sako, kad jo interesai – žurnalistiniai ir politiniai

Žurnalistas Tomas Dapkus teigia, kad žiniasklaidos publikacijų apie jo atstovavimą koncerno „MG Baltic“ ir asmeniniams interesams turinys yra išimtas iš konteksto, ir tvirtina, kad jo interesai – tik žurnalistiniai ir politiniai.

 Tomas Dapkus<br>T.Bauro nuotr.
 Tomas Dapkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis (BNS)

2018-05-07 20:37, atnaujinta 2018-05-07 20:52

„Bendras įspūdis yra tai, kad spausdinami tekstai yra bent jau iš dalies tikrai išimti iš konteksto, be to, esu vaizduojamas kaip visiškai priklausomas ir veikiantis nesavarankiškai, „MG Baltic“ įtakos agentas, visiškai ignoruojamos mano kaip savarankiškai veikiančio ir mąstančio asmens, Lietuvos piliečio, turinčio teisę reikšti savo nuomonę, tame tarpe ir politikams, teisės“, – feisbuke pirmadienį parašė T. Dapkus.

„Apie aprašomus kai kuriuos tariamus asmeninius interesus turiu deklaruoti, kad neturiu jokių interesų, kurie būtų daugiau nei žurnalistinio ar politinio suinteresuotumo reikalai“, – pridūrė jis.

Taip žurnalistas reagavo į pranešimus, kur, remiantis žvalgybos parlamentarams pateikta medžiaga, aprašoma, kaip būdamas „MG Baltic“ vadovų tarpinininku jis užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla.

Išslaptintą informaciją Valstybės saugumo departamentas (VSD) pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), neseniai baigusiam tyrimą apie verslo poveikį politiniams procesams ir valdžios įstaigoms.

Pasak T. Dapkaus, tai, jog pažyma Seimo komitetui paviešinta nesulaukus tyrimo pabaigos, rodo, kad jo tikslas buvo „pasinaudojant juo paskelbti VSD norimą informaciją viešumai“.

„Seimas ir jo NSGK tebuvo ir tėra VSD žaidimo manipuliuojamas lėlių teatras. Kaip, beje, ir visa tai pasirašęs VSD direktorius Darius Jauniškis“, – rašė žurnalistas.

Anot Seimo nariams pateikto rašto, T. Dapkus tapo „MG vadovų interesams atstovaujančiu tarpininku, kuris ne tik mezga ryšius su politikais bei valstybės pareigūnais, bet ir renka sau ir koncernui naudingą informaciją, ją vėliau panaudodamas kaip manipuliacijų ir / ar šantažo įrankį“.

Šiame dokumente, kurio kopiją gavo BNS, pateikiama ištraukų iš T. Dapkaus, koncerno vadovų, politikų ir valstybės pareigūnų susirašinėjimų, pokalbių.

Jame aprašomi įvairūs politiniai procesai, situacijos Vilniaus miesto savivaldybėje, „Lietuvos geležinkeliuose“, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, Konkurencijos taryboje, teisėsaugoje, kitose įstaigose ir organizacijose.

VSD įvardija T. Dapkų kaip pagrindinį veikiantį „MG Baltic“ atstovą koncernui siekiant padaryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

Departamento teigimu, T. Dapkus taip pat dalyvavo bandant daryti įtaką teismams, Valstybinei mokesčių inspekcijai, kitoms institucijoms ir procesams.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.